M. Pitrėnas: bijau svajoti, nes viskas išsipildo | Diena.lt

M. PITRĖNAS: BIJAU SVAJOTI, NES VISKAS IŠSIPILDO

Spėlioti ir prognozuoti ateitį – ne pats geriausias užsiėmimas, o svajoti reikia labai atsargiai, nes viskas netrukus pildosi. Taip mano Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas ir meno vadovas Modestas Pitrėnas.

„Esu žmogus, kuris nekenčia horoskopų ir visokio plauko būrėjų, kurie tarpsta iš paprastų žmonių kišenės ir sąmonės netobulumo. Niekad nesistengiau prognozuoti savo ateities, nes supratau, kad, vos pradėjus svajoti, viskas nedelsiant išsipildo“, – tikina M. Pitrėnas.

Nacionalinio simfoninio orkestro vyriausiojo dirigento nuomone, mene yra labai daug rutinos neigiama prasme. O jo, kaip dirigento, pagrindinis uždavinys – ją „išgyvendinti“.

„Mano darbas – inspiruoti, o tai pavyksta tik tada, kai darbas yra nerutiniškas. Mane patį įkvėpia įvairiausi dalykai – ruduo už lango, mano vaiko šypsena, artimieji, kompozitoriai, epochos, architektūra, geras ir blogas oras. Manau, viskas gyvenime turi kodą, kurį reikia skaityti“, – įsitikinęs M. Pitrėnas.

Dirigentas, besistengiantis atsikratyti rutinos mene, ja džiaugiasi savo namuose. „Buitis gali daryti žmogų laimingą arba nelaimingą. Esu laimingai vedęs, šiuo metu su šeima praleidžiu daug rutiniško laiko, kuris man yra brangus, prasmingas, tad man buitis – apdovanojimas“, – sako jis.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidos „Visu garsu“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gera

Oi gera būti įtakingo socdemo žentu, ar ne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS