S. Nainė: manau, su mumis visada gyvens ir šunys | Diena.lt

S. NAINĖ: MANAU, SU MUMIS VISADA GYVENS IR ŠUNYS

Daugeliui gerai žinomai porai – Jonui ir Simonai Nainiams – namuose kompaniją palaiko net trys šunys, ir kiekvienas jų – su savo charakteriu, poreikiais ir įpročiais. Simona įsitikinusi, kad jų namuose visada bus šunų. Net prieš keletą metų įsigyjant nuosavą namą, vienas svarbiausių kriterijų porai buvo jų augintinių gerovė.

Simona – dainininkė, dizainerė, verslininkė, prekinio ženklo „Nunu“ įkūrėja, Jonas – didžėjus, muzikos prodiuseris, radijo ir televizijos laidų vedėjas.

Simona pasakoja, kad jos vaikystė prabėgo be augintinių – nors labai norėjo, jų nebuvo leidžiama turėti dėl didelio mergaitės užimtumo. Beveik visas laikas, nesusijęs su mokykla, prabėgdavo koncertuojant su grupe „Mokinukės“. O štai Joną nuo vaikystės supo šunys.

Poros namuose šiuo metu gyvena trys šunys: vienuolikos mėnesių australų aviganė Lulu, dviejų metų mišrūnas Bruno ir vienuolikos metų Maltos bišonas Nunu.

Ryšys: Jono padovanotas Maltos bišonas Nunu – tarsi Simonos rankinukas. / J. ir S. Nainių asmeninio archyvo nuotr.

„Visus šunis namo parnešė Jonas, – sako Simona. – Nunu gavau dovanų, Lulu atsirado mūsų namuose per mano gimtadienį, o Bruno, taip pat Jono iniciatyva, paėmėme iš prieglaudos.“

Pasak moters, visi trys jų keturkojai draugai – labai skirtingi, kiekvienas su savo charakteriu ir įpročiais. Lulu ir Bruno labiau aktyvūs, o Nunu – tarsi Simonos rankinukas. „Lulu ir Nunu prie manęs labiau prisirišę, o Bruno, sakyčiau, visiškai Jono šuo“, – sako pašnekovė.

Šunys nėra mums užlipę ant galvų, bet kad juos mylime besąlygiškai ir daug ką leidžiame – tiesa.

Paklausta, ar augintiniai yra prikrėtę eibių namie, Simona atvira: „Visko yra buvę – ir sugraužtų batų, ir apgraužtų sienų. Tačiau mes dėl to visai nesijaudiname. Šunys nėra mums užlipę ant galvų, bet kad juos mylime besąlygiškai ir daug ką leidžiame – tiesa. Vieno lyderio tarp jų tikrai nėra. Jie visi gyvena gražiai ir draugiškai.“

Visais rūpesčiais – augintinių vedžiojimu, dresavimu, socializavimu – pora stengiasi pasidalyti. Vedžioja šunis tiek Jonas, tiek Simona, į dresūros užsiėmimus vaikšto Simona.

Kartu: Simonai ir Jonui draugiją palaiko jų mylimi keturkojai augintiniai. / J. ir S. Nainių asmeninio archyvo nuotr.

Visi šunys, kiek pora yra turėjusi ir turi, anot Simonos, jų namuose atsirado Jono iniciatyva. Jis savo augintinius vadina vaikais. „Būtų mano valia, mūsų su Sima valia, sakytume, ai, nebesvarbu, kaip nors išgyvensime, aš galėčiau čia ir penkiolika šunų turėti,“ – neseniai yra sakęs Jonas.

Tiesa, Simona šiek tiek kitos nuomonės: „Ačiū, kol kas užtenka trijų augintinių.“ Tačiau paklausta, ar galėtų įsivaizduoti savo šeimos gyvenimą be šuns, moteris nesusimąsto: „Tikrai ne. Ir manau, kad su mumis visada gyvens ir šunys“.

S. Nainė sako labai prastai vertinanti, kai žmonės perka sau ar vaikui šunį kaip žaislą, namų aksesuarą. Šuo, pasak jos, – nei pramoga, nei žaislas. Priešingai – augintiniai reikalauja daug dėmesio, priežiūros ir atsakomybės. Žmonėms, kurie to nesuvokia, pašnekovė linkėtų apskritai niekada neturėti jokio gyvūno.

GALERIJA

  • S. Nainė: manau, su mumis visada gyvens ir šunys
  • S. Nainė: manau, su mumis visada gyvens ir šunys
J. ir S. Nainių asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Kažkokia durna mada

Kas per durna mada parėjo į Lietuvą ?? Kiek galima tąsytis su tais šunimis visur ? Parduotuvės, kirpyklos, kavinės pilnos. Kodėl jūs(šunų mylėtojai) nepagalvojat apie kitus žmones, kuriems nemalonu būti šalia šuns -alergija, šuns baimė, mikrobai įvairūs ? Aš tikrai ne prieš gyvūnus, bet kai nuneša "stogą" jau yra per daug. Buvom sekmadienį kavinėje, atsivedė 2 skirtingos poros šunis, tie susipjovė, vienas dar ir apsimyžo. Niekada neisiu į kavinę ,jeigu ten galima su šunim eiti. Viskam turi būti laikas ir vieta. P.S pats auginau šunį 14 metų, bet į kavines ir parduotuves nesivedžiojau. Parkai, laukai atviri -su antsnukiu ir pavadėliu visada.

STASYS ILGŪNAS

Sakykit ką norit,kas per daug tai nesveika.Dar labiau nesveika ,lysti į viešas erdves ir demonstruoti savo nupušimą.

Lina

Nuostabu,kad yra tokiu jautriu geros širdies žmonių, mylėti gyvunėlį tai nuostabu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS