Chorų „Eurovizijoje“ lyderiai neapleidžia pozicijų | Diena.lt

CHORŲ „EUROVIZIJOJE“ LYDERIAI NEAPLEIDŽIA POZICIJŲ

Sekmadienio vakarą chorų „Eurovizijos“ atrankoje septyni chorai atliko roko klasikos kūrinius ir varžėsi dėl teisės atstovauti Lietuvai. Po komisijos vertinimų paaiškėjo, jog ankstesnių laidų lyderiai, KTU akademinio choro „Jaunystė“ choristai, neapleidžia savo pozicijų ir vis dar pirmauja. Tuo metu pasitempti reikėtų merginų chorui „Viva“, esančiam paskutinėje vietoje.

Sekmadienio vakarą chorų „Eurovizijos“ atrankoje septyni chorai atliko roko klasikos kūrinius ir varžėsi dėl teisės atstovauti Lietuvai. Po komisijos vertinimų paaiškėjo, jog ankstesnių laidų lyderiai, KTU akademinio choro „Jaunystė“ choristai, neapleidžia savo pozicijų ir vis dar pirmauja. Tuo metu pasitempti reikėtų merginų chorui „Viva“, esančiam paskutinėje vietoje.

Tradiciškai chorų vakaras prasidėjo nuo bendros dainos su vakaro svečiu. Šį kartą grupės „Rondo“ vokalistas Aleksandras Ivanauskas ir visi septyni chorai atliko kūrinį „Netikėk, ką priešai suoks“.

Chorų pasirodymus vertino Eglė Juozapaitienė, Zita Kemickaitė, Vytautas Lukočius ir Laurynas Vakaris Lopas.

Konkursinę programą pradėjęs jaunimo choras „Kivi“ atliko „Creedence Clearwater Revival“ kūrinį „Rollin‘ on the river“. „Energija buvo puiki, tačiau man pritrūko kokybiško dainavimo“, – kritikos nepagailėjo dirigentas V. Lukočius. E. Juozapaitienė antrino dirigentui bei pridūrė, jog sceninė atlikėjų apranga jai buvo per marga.

Vilniaus universiteto jungtinis choras savo pasirodymui pasirinko lietuvių liaudies apeiginę dainą „Sauliūtė“. „Kaip aš laukiau, kada galėsiu jus pagirti: tai buvo įtaigu, buvo šiurpas – super“, – nenustygo Z. Kelmickaitė. E. Juozapaitienė nepamiršo pasidžiaugti, kad choras pasirinko lietuvių liaudies dainą. „Ačiū už tikrą roką“, – skirdamas aukščiausią balą, dėkojo L. V. Lopas.

Grupės „Aerosmith“ kūrinio „Crying“ nepabūgo merginų choras „Viva“. Tačiau sudėtingas kūrinys merginoms pakišo koją – komisija turėjo nemažai priekaištų. Anot L. V. Lopo, merginos kniaukė, o E. Juozapaitienei užkliuvo smėlio spalvos suknelės. Tačiau vakaro vedėją Beatą Tiškevič-Hasanovą merginų pasirodymas taip paveikė, jog ji pravirko ir išbėgo iš studijos, o po dainos scenoje pasirodė tik A. Rožickas.

Artūro Noviko vadovaujamas choras „Jazz Island“ pasirodė su „The Beatles“ kūriniu „Come together“. „Šie jaunuoliai nevargsta, jie džiaugiasi muzika“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė. E. Juozapaitienė pripažino, jog šį kūrinį atliktų ne kiekvienas choras, tačiau turėjo ir menkų pastabėlių atlikimui. Tačiau choro vadovas, atremdamas komisijos kritiką, pasiteisino, jog didelėje studijoje instrumentus balsais imituojantiems atlikėjams buvo labai sunku. Choristai gavo progą dainą perdainuoti stovėdami šalia komisijos ir įrodyti, kaip puikiai skamba jų balsai. Tačiau sąžiningumo dėlei komisijos nariai iš naujo vertinti choro nebegalėjo, nors pripažino, kad kūrinys suskambo visiškai kitaip. „Aš esu dėkingas, jog jūs esate pirmas choras, kuris parodė puikų gyvą garsą“, – teigė V. Lukočius.

Lietuvos edukologijos universiteto choras „Ave vita“ atliko „Queen“  kūrinį „Bohemiam rhapsody“. „Visiems, kurie bando pakartoti Freddie Mercury ,nepavyksta, tačiau man bent jau nebuvo gėda“, – atviravo V. Lukočius. „Buvo taip puiku, kad pradžioje man atrodė, jog tai įrašas“, – stebėjosi E. Juozapaitienė.

„Pelenų“ kūrinį „Draugams“ pasirinkęs merginų choras „Liepaitės“ neprašovė. „Jos dainuoja ir širdimi, ir akimis, ir visu kūnu“, – žavėjosi Z. Kelmickaitė. Pagyrų chorui negailėjo ir kiti komisijos nariai, o E. Juozapaitienė nepamiršo padėkoti už  kūrinį lietuvių kalba.

Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ efektingai baigė šeštadienio renginį. Visi komisijos nariai liko sužavėti. Roko vakarui choras taip pat pasirinko grupės „Aerosmith“ kūrinį „I don‘t want to miss a thing“. L. V. Lopas negailėjo komplimentų ir chorvedei Danguolei Beinarytei. „Žiūrėjau į chorą, klausiausi ir jūs mane užbūrėte“, – prie komisijos pagyrų prisidėjo E. Juozapaitienė.

Kitą „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“ laidą stebėkite vasario 16 dieną, 18.30 val., per LRT.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS