„Eurovizijos“ favoritas rusas: man patinka ir Donatas, ir jo daina | Diena.lt

„EUROVIZIJOS“ FAVORITAS RUSAS: MAN PATINKA IR DONATAS, IR JO DAINA

„Pažįstu Donatą. Man patinka daina, patinka Donatas kaip žmogus“, – taip susitikęs su Lietuvos žiniasklaidos atstovais apie Donatą Montvydą kalba rusas Sergejus Lazarevas.

Jis paneigė gandus apie į konkursą iš Rusijos atsivežtas projekcijas bei paaiškina, kodėl nukrito repeticijos metu.

– Kaip praėjo pirmosios repeticijos?

– Pirmos repeticijos metu sceną matėme pirmą kartą. Turėjome nemažai problemų ir detalių, susijusių su apšvietimu, kurias reikėjo pataisyti, nes naudojama daug projekcijų, 3D grafikų. Antroje repeticijoje vis dar buvo šiek tiek problemų su šviesomis ir mes vis dar nesame visiškai patenkinti tuo, ką galiausiai turime. Tačiau liko dar viena repeticija prieš pasirodymą auditorijai. Kalbėjome su švedų komanda, viską aptarėme, jie žadėjo, kad viskas bus pataisyta. 

– Per pirmąją repeticiją nukritote, kas nutiko?

– Tai pirmas kartas šioje scenoje, naujos grindys, nauji, slidūs batai ir tiesiog paslydau. Bet viskas gerai, nieko blogo nenutiko.

– Per pasirodymą taip nenutiks?

– Ne, kodėl taip turėtų nutikti? Mano pasirodymas – labai sunkus man, tiek kaip dainininkui, tiek kaip šokėjui. Visko gali nutikti, bet tam ir repetuojame, kad viskas būtų sklandu. Repeticijas pradėjome vasarį, viską darau automatiškai, dėl to taip anksti ir pradėjome, nes scena ir konstrukcija – sunki ir komplikuota, darau daug judesių, todėl viską turiu daryti automatiškai.

– Ar toks scenos vaizdas – Jūsų idėja?

– Ne, tai ne mano idėja. Žinoma, aš prisidėjau, tačiau tai – graikų režisieriaus Fokas Evangelinos darbas. Jis jau turi patirties „Eurovizijoje“ su kitomis šalimis.

– Girdėjome, kad visą techniką ir projekcijas atsivežėte iš Rusijos. Kodėl nesinaudojote „Eurovizijos“ paslaugomis, nepasitikite?

– Jūsų informacija – neteisinga. Projekcijas nuomojome iš „Eurovizijos“ rengėjų ir sumokėjome daug pinigų, tik naudojamą konstrukciją atsivežėme iš Maskvos, nes ji – sudėtinga ir turi būti tokia pati, kaip ta, ant kurios repetavau.

– Praėjusiais metais laimėjote visus įmanomus muzikinius apdovanojimus Rusijoje. Kam Jums reikalinga „Eurovizija“?

– Tai – nauja patirtis, naujas žingsnis ir didelis įvykis. Tai – didžiausias muzikinis konkursas pasaulyje. Todėl aš esu čia. Čia – nauja auditorija, nauji žmonės, kuriuos galiu sutikti, pasidalinti idėjomis. Man didelė garbė atstovauti savo šaliai bei, kaip sakiau, tai yra puiki galimybė pasirodyti. Aš labai laimingas, kad čia esu, viskuo, kas čia vyksta, mėgaujuosi.

– Rusijoje neturite nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos. Kodėl?

– Tokios yra mūsų šalies taisyklės, taip vyksta ir kitose šalyse. Mane dalyvauti šiame konkurse kvietė daugybę metų, gal septynerius, tačiau turėjau kitų planų, neturėjau tinkamos dainos ir tinkamos komandos, neturėjau laiko, mano grafikas – įtemptas.

– Ar girdėjote Lietuvos atstovo dainą?

– Žinoma, aš pažįstu Donatą. Jis dalyvavo konkurse „Naujoji banga“ Latvijoje, buvau šio renginio vedėjas, o 2002 m. laimėjau šį konkursą. Be to, pamenu, kad jis jau išbandė jėgas „Eurovizijoje“, esame susitikę kelis kartus. Manau, kad tai – puiki daina, mačiau ir video. Buvo įdomu, kodėl jis grįžta į „Euroviziją“, ką nori parodyti. Man patiko daina, patinka Donatas kaip žmogus. Linkiu jam didžiausios sėkmės.

– O kaip kiti konkurentai?

– Visi jie labai stiprūs, daugelis turi galimybių nugalėti. Muzikine prasme tai – puikūs metai, yra daug gerų atlikėjų ir kūrinių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mk

Tai gerbiamieji, dabar matot koks skirtumas tarp Sergejaus ir Donato pasisakymais : rusas gyria Donata ir jo daina, o Donatas ruso daina ir atlikima isaukstai peikia t.y. nuvertina. Vat jums ir kulturu skirtumas. O Lazarevas - nepakartojamas. Lauksim finalo, sekmes dalyviams !

visai

Eurovizijai Donatas PATINKA

valius

Įtariu kad Donatas patinka ne tik jam bet ir Moisejevui su Kirkorovu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS