Karštis bardų nenutildė | Diena.lt

KARŠTIS BARDŲ NENUTILDĖ

Karščio neatlaikius generatoriui, festivalio "Akacijų alėja" pradžia vėlavo beveik dvi valandas. Tačiau tai visiškai netrikdė ant žolės kilimo tarp pušų įsitaisiusių žiūrovų.

Laukdami koncerto žmonės užkandžiavo ir bendravo: daugelis buvo atsinešę ne tik paklotus, sulankstomas kėdes, bet ir pintines su valgiais ir gėrimais.

"Čia viskas vienoje vietoje – ir užmiesčio iškyla, ir koncertas", – sakė po pušimi su drauge įsitaisęs bardų muzikos gerbėjas Artūras.

Dėl sutrikusio grafiko neatrodė susikrimtęs ir festivalio prodiuseris, atlikėjas Virgis Stakėnas.

"Normalu, kad gamta įneša savo korekcijų. Dėl to nesikremtame. Turint galvoje, kad mieste prie įkaitinto asfalto limpa kojos, pas mus, Kulautuvoje, – tikras rojus. Žmonės labai geranoriški – dėl nukeltos koncerto pradžios niekas pretenzijų nereiškė", – tikino V.Stakėnas.

p>Į Kulautuvos festivalį automobiliais ir dviračiais atvykstantys žmonės užtvindė visus kelius į gyvenvietę. Pastatę automobilius atokiose vietose krepšiais ir pintinėmis nešini iškylautojai iki koncerto vietos turėjo nueiti dar nemenką kelio gabalą.

Nors susirinko labai daug žiūrovų, neatrodė, kad erdviame pušyne stigtų vietos.

"Šiek tiek pakeitėme festivalio vietą – iš miško persikėlėme į pušyną, arčiau tėvelio Nemuno. Justi nuo jo sklindanti gaiva ir yra labai jauku", – džiaugėsi V.Stakėnas.

Koncerto pradžią paskelbusi Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė sakė, kad Kulautuvoje per bardų festivalį į nepakartojamą visumą susijungia žmonių ir gamtos kūrybiškumas.

Į koncertą atvyko žinomi atlikėjai Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Vidas Petkevičius, Vidas Bareikis, Andrius Kaniava. Pakviesti kitų muzikos žanrų atstovai: romansų puoselėtoja Liuba Nazarenko, roko dainininkas Tomas Sinickis, bliuzo ritmų meistras Virgis Jutas.

Ilgametes tradicijas turinčio festivalio "Akacijų alėja" rengėjai nusprendė steigti festivalio šlovės muziejų. Pirmąjį eksponatą muziejui padovanojo Vytauto Kernagio fondas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)