N. Pareigytė-Rukaitienė: padėsiu ūkininkams rasti meilę | Diena.lt

N. PAREIGYTĖ-RUKAITIENĖ: PADĖSIU ŪKININKAMS RASTI MEILĘ

Vasaros pradžioje per TV3 startuoja naujas projektas „Ūkininkai ieško meilės“. Kad meilės netektų labai ilgai ieškoti, į pagalbą užsiėmusiems žemės ūkio darbais vyrams ir moterims ateina šios laidos vedėja ir buvusi grupės „69 Danguje“ atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Turi ūkininko pažymėjimą

N. Pareigytė-Rukaitienė tvirtino, kad šios laidos formatas jai labai artimas, nes ir pati kadaise vos netapo ūkininke. Buvo parengusi verslo planą ir net įgijo ūkininko pažymėjimą.

Televizijos laidų vedėjos amplua jai taip pat nenaujas. Vos susikūrė grupė „69 Danguje“, lengvai bendraujančią ir žodžio kišenėje neieškančią merginą išsyk pastebėjo televizija.

Kuo patrauklus N. Pareigytei-Rukaitienei šis pasiūlymas – padėti ūkininkams rasti savo meilę? Moteris atviravo, kad ne kartą yra vedusi renginius būtent ūkininkams arba žmonėms iš jų bendruomenės. „Negana to, kaip sakiau, ir pati turiu ūkininko pažymėjimą. Kažkada visa mūsų šeima – tėtis, mama, brolis ir aš – nusipirkome porą hektarų žemės šalia Klaipėdos, kuriuos išsidalijome po 50 a“, – pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė, iš pradžių savo žemės dalyje ketinusi sodinti šilauogių, bet vėliau pasidavusi šeimos įkalbinėjimams palikti šią utopinę idėją ateičiai, kai pati turės daugiau laiko.

„Tėvai išsyk suprato, kad jei aš pasodinsiu šilauogių, rūpintis jomis teks jiems“, – juokėsi N. Pareigytė-Rukaitienė ir pridūrė, kad šiandien vietoj šilauogių sklype tyvuliuoja iškastas tvenkinys, kuriame pilna įvairiausių žuvų. Kol kas jų dar niekas nežvejoja – žuvelės auga, o kaip bus toliau, parodys laikas.

Prie žemės darbų – nuo mažumės

Pirmoji laidos herojė – ūkininkė. „Šauni moteris. Ji mums aprodė ūkį, papasakojo apie save, pavaišino pietumis. Puikiai praleidome laiką jos sodyboje gamtoje“, – džiaugėsi laidos vedėja, nuo vaikystės tėvų pratinta ir prie žemės ūkio darbų. Jos šeima visada turėjo sodą, daržų, į kuriuos padirbėti – kasti, ravėti, sodinti – veždavosi ir N. Pareigytę-Rukaitienę su vyresniu broliu.

N. Pareigytės-Rukaitienės instagramo nuotr.

„Brolis už mane septyneriais metais vyresnis, tad teko patirti ne vien mamos ir tėčio, bet ir jo auklėjimo. Tėtis (dabar jau amžinatilsį) būdavo atsakingas už bulves, burokėlius, morkas, svogūnus, tad ištisus metus valgydavome tai, ką jis užaugindavo“, – pasakojo garsi moteris, mums kalbantis vis kažką barškinanti ir šlaminanti, kaip vėliau sužinau, – laistanti savo prieskonių ir žemaūgių pomidorų darželį, esantį buto  terasoje.

Siūlo ne žmoną, bet draugę

Visi ūkininkai, vyrai ir moterys, norintys susipažinti, kviečiami pildyti anketas ir registruotis internetu į projektą. „Kas geriau galėtų suprasti ūkininkus, jei ne tos, kurios savo rytus irgi pradeda dirbdamos ūkio darbus? Skirtumas tik toks, kad šių laikų ūkininkės ne tik moka vairuoti traktorių, bet ir geba išlikti žavios ir moteriškos“, – aiškino laidos vedėja.

Prieš kurį laiką N. Pareigytei-Rukaitienei teko vesti panašų TV3 projektą, kur ūkininkai ieškojo žmonos, tad šiandien ji džiaugiasi nauja laidos koncepcija ir sako, kad savo herojams neieško nei vyrų, nei žmonų, o tiesiog siūlo draugystę. „Gal žmonės, susitikę mūsų laidoje, ims leisti laiką kartu? Gal kiekvienas pasidalys savo verslo patirtimi arba pradės drauge keliauti?“ Būtent tokį norą išreiškė filmavime dalyvavusi pirmoji ūkininkė, be galo mėgstanti keliauti, tik, kaip sakė, neturinti, su kuo.

Gal žmonės, susitikę mūsų laidoje, ims leisti laiką kartu? Gal pasidalys savo verslo patirtimi arba pradės drauge keliauti?

Argi ūkininkai turi laiko kelionėms? Anot N. Pareigytės-Rukaitienės, šiandien Lietuvoje yra visokių ūkininkų. Vieni gyvena sėsliau ir iš savo ūkio niekur nekelia kojos, kiti puikiai suderina darbą su laisvalaikiu.

Paklausta, ar pati N. Pareigytė-Rukaitienė galėtų savaitę paūkininkauti kur nors kaime, moteris primena, kad jau yra dalyvavusi projekte, kur žvaigždė keliavo į kaimą ir bandė susidoroti su jai skirtais iššūkiais.

„Jei manote, kad negalėčiau savaitę ar daugiau pabūti be makiažo, aukštakulnių, tikrai mažai mane pažįstate“, – surimtėjo ji.

Laukia nuotakos ir jaunikiai

„Tegul ūkininkai sutinka savo svajonių ūkininkes!“ – tokiu skambiu šūkiu TV3 palydi pramogų ištroškusius žiūrovus į vasarą.

N. Pareigytė-Rukaitienė šią vasarą kažin ar ras laiko įsijungti televizorių – renginių vedėjos laukia jaunikiai ir nuotakos.

„Gerai, kad Palangoje turime būstą, tai galėsime vykti prie jūros visi – aš, vyras Rimvydas ir dukra Patricija“, – aiškino N. Pareigytė-Rukaitienė, vedanti nemažai renginių ir užsienyje (daugiausia Ispanijoje), į kuriuos taip pat žada imti kartu ir savo šeimą.

Kadangi projekte „Ūkininkai ieško meilės“ N. Pareigytei-Rukaitienei teks ir pasvočiauti, klausiu, gal kartais ir realiame gyvenime yra ką nors supiršusi? „Na… tokių konkrečių pavyzdžių mano praktikoje lyg ir nėra, – bando prisiminti ji, – bet tikrai esu padėjusi ne vienam vyrukui apsispręsti ir pasiūlyti savo draugei eiti prie altoriaus. Kad greičiau susigundytų ir pasipirštų, žadėjau jiems suorganizuoti vestuves, būti jų vedėja ir dainininke.“

Veikli nuo paauglystės

Nors gimtasis Nijolės Pareigytės miestas – Klaipėda, jos vyras – Rimvydas Rukaitis – kaunietis, tad garsi moteris tikina ne savo noru atsidūrusi pusiaukelėje tarp dviejų jai svarbių miestų – Vilniaus ir Kauno. Dukra Patricija (dabar penktokė) Kaune nuo šešerių pradėjo lankyti mokyklą – taip ir pasiliko.

Į darbų verpetą įsisukusi moteris apgailestauja, kad beveik neturi laiko padėti Klaipėdoje likusiai mamai. Gerai, kad šalia gyvena brolis su šeima, kuris po tėčio mirties padeda jai ir namuose, ir sode. „Aš pati niekaip nespėčiau prilakstyti. Visada žiauriai pavargusi, neišsimiegojusi. Tačiau nemoku kitaip – nuo vaikystės įpratau būti veikli, pati užsidirbti pinigų ir niekieno jų neprašyti, todėl važinėju po renginius, koncertuoju, vedu TV laidas. Kai mama pasiskundžia, kad trūksta rankų, juokauju, kad tų rankų ir man reikia, – kviečiu ją atvažiuoti į Kauną ir man padėti!“

N. Pareigytės-Rukaitienės instagramo nuotr.

Jau būdama trylikos, N. Pareigytė-Rukaitienė susirado savo pirmąjį darbą – dirbo go go šokėja naktiniuose klubuose. Mama, anot jos, niekada neatleisdavo vadžių – dukrą palydėdavo ir pasitikdavo grįžtančią iš darbo 4 val. ryto. Kadangi šokdavo nuo ketvirtadienio iki šeštadienio, būdavo, kad pamiegojusi vos keletą valandų turėdavo eiti į mokyklą.

„Tuo pačiu metu dar dirbau tėčio darbe valytoja, ploviau pagalbines patalpas. Šeštadienio rytą susitvarkydavau, o paskui su šeima vykdavome į sodą. Tėtis ten statė namus, o mums su broliu tekdavo sijoti žvyrą, nešioti plytas, ravėti braškes, prižiūrėti vištas. Paskui pradėjau dainuoti Klaipėdos merginų grupėje „Savana“ ir keliauti su ja per Lietuvą“, – veiklios paauglystės akimirkomis dalijosi N. Pareigytė-Rukaitienė.

Nori turėti – negali tingėti

Ar veikli moteris neketina mažinti darbų tempo? Juk ant nosies – 40-metis. Pašnekovė purto galvą ir sako, kad visi, kurie nori turėti, privalo daug dirbti, nes niekas nieko ant lėkštutės neatneš.

„Todėl tiek aš, tiek ir ūkininkai, – visi mes dirbame daug, tik mūsų darbų specifika skirtinga: aš sukuosi pramogų sektoriuje, o jie – išgyvenimo. Kiekvienas turime savo pašaukimą, savo kelią“, – aiškina projekto „Ūkininkai ieško meilės“ vedėja ir priduria, kad ūkininkai ją mėgsta, todėl dažnai kviečia į savo renginius. „Puikiai su jais bendraujame. Žemės ūkio padargus ar produktus pristatome, laukus šventiname…“ – džiaugėsi N. Pareigytė-Rukaitienė.

Jei iš tiesų apsigyventų kaime, norėtų auginti gėles, vaismedžius ir vaiskrūmius, bet ne gyvulius. Nes negalėtų nieko nuskriausti. Laikytų keletą vištų dedeklių, kurios maitintų jos šeimą kaimiškais kiaušiniais.

Nijolei ne vis vien, iš kur atkeliauja maistas ant jų šeimos stalo. Vištieną, kiaušinius, daržoves ji perka ne parduotuvėje, bet šalia namų esančiame maisto turgelyje. Sekmadieniais vyras keliauja į ūkininkų turgų šalia Kauno pilies.

Jei manote, kad negalėčiau savaitę ar daugiau pabūti be makiažo, aukštakulnių, – tikrai mažai mane pažįstate.

Kas turėtų nutikti, kad Rukaičių šeima staiga imtų ir persikraustytų gyventi į kaimą? Anot atlikėjos, pirmi žingsniai jau žengti. „Visada kirbėjo mintis įsigyti sodybą kur nors ant ežero kranto, tik tėvelis vis atkalbinėjo – sakė, kad neturėsiu ten kada ilsėtis“.

Šiandien N. Pareigytei-Rukaitienei 39-eri ir, jos nuomone, pats laikas turėti vietą, kur galėtų atsigauti po intensyvių darbų, o vasarą – įšokti į ežerą, šaltuoju metu – pasimėgauti jaukia židinio liepsna. „Todėl įsigijome sklypą prie Lampėdžių karjero ir statomės ten namą. Kaip matote, po truputį ir mes jau keliamės į gamtą…“ – šypsojosi garsi moteris.

Dukra nepriekaištauja

Nors veikli mama retai būna namuose, dukra Patricija ją supranta. Tik kartais nepiktai papriekaištauja: „Ir vėl į darbą? Na, kiek tu gali dirbti?.. Pabūk bent kartą namuose…“

Pradžioje tuos pačius žodžius moteriai bandė sakyti ir vyras, bet atlikėja greitai rado išeitį – priminė R. Rukaičiui, kad kai ją vedė, jau žinojo, į ką veliasi ir kad aktyvios žmonos dažnai nebus namuose. „Užtai kai nėra renginių, koncertų – esu visiška mama ir žmona. Nieko neprisigalvoju, stengiuosi visą laiką būt namuose. Pagaminu valgyti, nuvežu dukrą į būrelius, nes lanko jų begales: jodinėja, papildomai mokosi anglų kalbos, groja arfa, fortepijonu, dainuoja. O kur dar mokslai, reikalaujantys daug pastangų! Tačiau mažiau laiko lieka kompiuteriui, planšetei, telefonui“, – aktyviai subalansuota dukros rutina džiaugėsi mama. Saldžiausi momentai – kai abi gali jaukiai susirangyti lovoje ir drauge pažiūrėti kokį nors filmą.

Požiūris į meilę – jau kitoks

Šią vasarą ūkininkai ieškos meilės, o pati laidos vedėja savo meilę, sako, jau seniai atradusi. Liepos 6-ąją juodu su vyru švęs trylika metų, kai jau kartu. „Per tą laiką tikrai pasikeitė ne tik mano požiūris į meilę, bet ir aš pati – tapau ramesnė, sėslesnė. Nebesu tik kažkieno draugė – esu ir mama, ir žmona. Pasibaigia vienas etapas, prasideda kažkoks kitas, gyvenime atsiranda vis daugiau naujų spalvų“, – aiškino laidos vedėja.

Anot jos, subrendusi ji ėmė kitaip traktuoti ir pačią meilę. Svarbiausia vyro ir žmonos santykiuose jai dabar yra pagarba, vienas kito palaikymas, paguoda, rūpinimasis. Kiekvieną kartą, grįžusi po koncerto ar renginio namo, Nijolė džiaugiasi, kad yra žmogus, kuris jos laukia, pasako gerą žodį, pamaitina išalkusią.

N. Pareigytės-Rukaitienės instagramo nuotr.

Sėkmingas Rukaičių santuokos receptas? Nijolė tikina, kad jų šeimoje būna ir dūmų: pora pasibara ir pasipyksta, bet nė neketina pasukti skirtingais keliais. „Čia turbūt daugiau mano vyro nuopelnas. Aš dažnai elgiuosi per daug ekspresyviai ir tą karštą akimirką galiu priimti neteisingą sprendimą. Rimvydas – kur kas ramesnis ir gudresnis. Palaukia, kol mano pyktis atvės ir sodinasi mane pasikalbėti“, – šypsosi N. Pareigytė-Rukaitienė, to paties principo besilaikanti ir bendraudama su dukra.

„Tik ji kur kas uždaresnio būdo ir ne visada nori kalbėtis. Svarbiausia, kad pokalbis nevyktų piktuoju. Jei gražiai, po truputį, nespaudžiant – tuomet viskas gerai. Tačiau kad Patricija atsivertų, reikia labai pasistengti“, – juokiasi mama.

Ar dukrai mokykloje nekyla problemų dėl garsios mamos? N. Pareigytė-Rukaitienė džiaugėsi, kad ne. Vaikai ją myli, o Patricijos draugės, sako, moka visas „69 Danguje“ dainas.

Ūkininkai – draugiški žmonės

„Šiais laikais ūkininkus galima vadinti tikrais svajonių jaunikiais!“ – sako N. Pareigytė-Rukaitienė. Vienintelė sąlyga jų nuotakoms – kad šios mylėtų gamtą, nes ūkininkai didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia laukuose. „Neseniai naktį važiavau iš koncerto Klaipėdoje, o laukuose  buvo matyti kombainų, traktorių žiburių – ūkininkai jau darbavosi“, – prisiminė ji.

Ne kartą vestuves ūkininkams vedusi N. Pareigytė-Rukaitienė giria žemę mylinčius žmones ir sako, kad jie be galo paprasti, draugiški, nesusireikšminę. „Duok jiems pavalgyti, išgerti, pašokti, ir viskas – daugiau nieko nereikia“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo renginių vedėja.

Nors nėra scenos naujokė, N. Pareigytė-Rukaitienė prieš kiekvieną startą vis dar jaučia jaudulį. „Virpa kojos, bet tik iki pirmo išėjimo į sceną – toliau viskas gerai. Turbūt čia mano pavardė kalta. Kaip Pareigytė, jaučiu didelę atsakomybę už kiekvieną renginį, noriu, kad viskas kuo geriau pavyktų“, – tikino ji.

Šiandien nė vienas televizijos projektas neapsieina be interneto. Projekto „Ūkininkai ieško meilės“ kandidatai – ne išimtis. N. Pareigytė-Rukaitienė sakė, kad maždaug 30 proc. jaunųjų, kurių vestuves jai teko vesti, susipažino internetu per pažinčių programėles. „Anksčiau jaunieji dar prašydavo, kad per vestuves šito fakto neminėčiau, o šiandien visiems tai visiškai normalu“, – sakė ji.

Laiko neturintiems ūkininkams jos vedama laida – puiki galimybė be didelių pastangų ir laiko sąnaudų rasti sau artimą sielą, o gal net ir užmegzti karštą vasaros romaną!

„Tikiu, kad ir žiūrovams bus įdomu paieškoti meilės drauge su naujojo projekto dalyviais“, – šypsojosi laidos vedėja ir ragino nepražiopsoti TV3 vasaros naujienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Močiutės nuomonė

Ši a le daininykė - poniutė visiškai netinka laidos vedėjos pareigoms. Baisi dikcija,neraiški kalba,nemalonus balsas ,pasako sakinį ir pradeda krizenti, kaip kokia nebrendyla ,o jau apraga apranga...tiesiai į žirnių lauką žvirbliams baidyti.

Ievute

Nemaciau ir niekad neziureciau vien del durno pavadinimo ir trenktos vedejos .TV jau visai nubludijo !

Televizija visai nusirito iki 0

Varge tu varge,pati paskutinėmis nėštumo dienomis ištekėjo ji padės surasti meilę,nejuokinkite.Ir kokia iš jos vedėja,gal pirtį bandiūgom pašiopsioti ir gali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS