Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas | Diena.lt

SU „EUROVIZIJOS“ ATRANKA ATSISVEIKINO PIRMASIS ŠEŠETUKAS

Pirmojoje „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidoje LRT TELEVIZIJOS žiūrovams prisistatė 12 atlikėjų, tačiau net pusė jų kito „Eurovizijos“ atrankos etapo nebeišvys.

Bendra lentelė:

1. Edgaras Lubys – 12 balų

2. Sasha Song – 10 balų

3. Paula – 8 balai

4. Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

5. Otreya – 6 balai        

6. Benas Malakauskas – 6 balai

7. Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 5 balai

8. Augustė Vedrickaitė – 4 balai

9. Audrius Petrauskas – 4 balai

10. Dagna – 3 balai

11. Justin 3 – 2 balai

12. Rūta Andruškevičiūtė – 1 balas

Žiūrovų balsai:

Paula – 12 balų

Edgaras Lubys – 10 balų

Sasha Song – 8 balai

Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

Otreya – 6 balai

Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 5 balai

Benas Malakauskas – 4 balai

Augustė Vedrickaitė – 3 balai

Justin 3 – 2 balai                       

Audrius Petrauskas – 1 balas

Dagna – 0 balų

Rūta Andruškevičiūtė – 0 balų

Komisijos balai:

Edgaras Lubys – 12 balų

Sasha Song – 10 balų

Benas Malakauskas – 8 balai

Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

Otreya – 6 balai        

Audrius Petrauskas – 5 balai

Paula – 5 balai

Dagna – 4 balai

Augustė Vedrickaitė – 3 balai

Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 2 balai

Justin 3 – 1 balas

Rūta Andruškevičiūtė – 0 balų

Konkurse šiemet rungiasi itin daug atlikėjų – net 51 kūrinys bus pateiktas žiūrovų ir komisijos teismui. Susipažinti su visais dalyviais prireiks net keturių šeštadienių.

V. Radžiūno / LRT nuotr.

Tokia atrankos sistema šį kartą pasirinkta ne tik dėl to, kad atlikėjų itin daug, bet ir todėl, kad, kaip sakė atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas, anksčiau dėl ilgos atrankos ir dažnų pasirodymų atlikėjai skųsdavosi pervargimu. Dabar pasirodymų gerokai sumažės.

Komisiją per pirmą nacionalinės atrankos laidą sudaro: operos solistė Sigutė Stonytė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikologas Darius Užkuraitis ir dainininkė Neda Malūnavičiūtė.

Pirmiesiems į sceną teko lipti „Justin trio“ su kūriniu „Streets of Vilnius“. Grupės įkūrėjas ir vokalistas – Justinas Stanislovaitis. Po pasirodymo R. Zilnys tikino, kad jį apėmė dviprasmiški jausmai. „Labai sunku spręsti išgirdus tik tą vieną kūrinį. Daina maloni ausiai, bet ar ji galėtų įsirėžti į atmintį ir važiuoti  į konkursą?“ – svarstė muzikos apžvalgininkas. R. Zilnys taip pat juokavo, kad jei nepavyks gerai pasirodyti „Eurovizijoje“, šis kūrinys puikiai tiktų Vilniaus miesto reklamai. „Pakankamai skaidrus, švarus balsas, maloniai paklausiau gana linksmos dainos. Atlikėjas man patiko, geras atlikėjas“, – įvertino S. Stonytė.

Jauna, vos 8  mėnesių dukrytės mama pristatyta Rūta Andruškevičiūtė atliko dainą „The way to your heaven“. „Jauna mama turi labai gerą balsą, stebiuosi, kad praėjo tiek nedaug laiko nuo vaikelio gimimo, o taip intensyviai buvo dainuojama“, – pagyrė S. Stonytė.

Tačiau operos solistė turėjo kritikos kūriniui: „Tačiau daina buvo labai girdėta, aš norėčiau kažko išskirtinio.“ Solistei pritarė ir D. Užkuraitis, sakęs, kad daina sukurta užsienio autorių, kurie paprastai kuria pagal visas taisykles, o tokie kūriniai nebūna įdomūs. „Tačiau jūsų debiutas puikus, tikiuosi dar ne kartą jus matyti scenoje“, – sakė jis.

Dainininkė Paula į sceną lipo su kūriniu „Never let you go“, kurią jai parašė Gytis Valickas, nemažai dirbantis su praėjusiais metais Lietuvai Švedijoje atstovavusiu Donatu Montvydu. „Pradžioje buvo taip gražu, labai gražus tembriukas, graži pradžia, subtilu, tačiau nežinau, ar daina be priedainio pasiteisino. Man pritrūko razinkos. Ėjo ir praėjo, tačiau tikrai ne šita mergaitė kalta, kalta medžiaga“, – kalbėjo N. Malūnavičiūtė.

Su ja sutikti nenorėjo R. Zilnys, tikinęs, kad kūrinys įkvėptas Rihannos ir Shakiros bei Balkanų ritmų. Komisijos narys taip pat perklausė, ar dainininkei tikrai 16 metų, o gavęs teigiamą atsakymą, pridūrė: „Tokiu atveju, jūs nusipelnėt plojimų už pasitikėjimą savimi, atrodėte labai tvirtai“. „Esate charizmatiška atlikėja, o tai labai svarbu, pasirodymas man labai patiko“, – antrino D. Užkuraitis.

Pirmasis lietuviškai dainuoti nepabūgo Vilius Krivickas prisistatęs su kūriniu „Septyni dievai“. „Šitas pasirodymas man tikrai patiko, noriu pasveikinti Vilių, kad neišsigando dainuoti lietuviškai. Labai geras ir aiškus priedainis, tačiau daina pakankamai monotoniška, man norėtųsi kulminacijos pabaigoje“, – siūlė D. Užkuraitis.

Sužavėta buvo ir N. Malūnavičiūtė: „Mes unikalūs būtume tik su savo kalba. Su angliškais tekstais mes nieko pasaulyje nenustebinsime“.

Dainininkė Augustė Vedrickaitė į sceną lipo su daina „It‘s not over not to me“.  R. Zilnys tikino, kad šią atlikėją jis norėtų matyti visuose įmanomuose lietuviškų konkursų finaluose. Muzikos apžvalgininko teigimu, tai viena labiausiai savęs neatradusių Lietuvos atlikėjų, kuri suspindi ir vėl pradingsta.

„Tikiuosi, kad „Eurovizija“ – ambicija eiti toliau. Kūrinys – tipiškas. „Eurovizijoje“ tokių būna, tačiau reikia labai įsimenančio priedainio, čia tokio nebuvo“, – įvertino jis. S. Stonytė pridėjo: „Turite galingą balsą, gražus skambėjimas.“

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje patirties jau turintis Sasha Song nori į šią sceną lipti dar kartą, tik dabar jau – su kūriniu „Never Felt Like This Before“. Marimbos ritmais suskambusi daina komisijos nariams paliko malonų įspūdį. „Šiuo metu, kai pasaulis kraustosi iš proto, kai neigiama informacija tave pasiekia iš bet kur, pozityvus kūrinys mane labai žavėjo. Jis aiškus, paprastas, gražiai „padarytas“. Manau, kad daina tikrai verta būti finale“, – įvertino D. Užkuraitis.

R. Zilnio teigimu, jo skoniui kūrinys gal net kiek per paprastas. „Žinau, kad Sasha mėgsta dainuoti sudėtingesnius kūrinius, tačiau ši daina be klausimų turi būti kitam etape“, – tikino jis.

Iš muzikinių projektų žinoma atlikėja Dagna atliko „Feel it“. Daina sukėlė prieštaringų komisijos vertinimų. „Buvo pakankamai profesionaliai atlikta. Tačiau dėl tolesnio komentaro susilaikysiu“, – sakė N. Malnavičiūtė. R. Zilnys turėjo kiek kitokią nuomonę. „Jazzu ir  Leonas Somovas dabar muistosi, nes jiems atsirado konkurentė. Man tikrai patiko“, – kalbėjo jis.

Tačiau muzikos apžvalgininkas pastebėjo, kad pradedantys dainininkai dažniausiai renkasi kūrinius, kuriuose gali atskleisti visas savo balso galimybės, bet neieško melodijų, kurias klausytojai galėtų paniūniuoti. „Daina stilinga, graži, tačiau to elemento nebuvo. Tai nėra „Eurovizija“, – mano jis.

Audrius Petrauskas nacionalinėje atrankoje debiutavo su daina „Shine like gold“.  N. Malūnavičiūtė rėžė tiesiai: „Nežinau, man visiškai neįdomi daina, neturiu ką pasakyti.“ Komisijos narės teigimu, kūrinys turi pasiekti kažkokią emociją, o šis kūrinys jos niekaip nepalietė.

„Turite gerą balsą ir tiek. Tam, kad išeitumėte į sceną,  prieš tai reikia dirbti 200 proc. Jaučiu nekokybę dainavime. Dainos nekritikuosiu. Įvaizdis – 100 kartų matytas, raskite save, daugiau dirbkite su vokalu“, – patarimų pažėrė S. Stonytė.

R. Zilnio nuomone, jei atlikėjas būtų patyręs ir stiprus, kūrinys tiktų „Eurovizijai“. „Tai – garsiausio Lietuvos atrankoje kada nors dalyvavusio užsienio kompozitoriaus kūrinys. Buvo akimirkų, kai man beveik buvo gaila, kad daina teko jums“, – kalbėjo jis.

Benas Malakauskas komisiją sužavėjo su daina „Rolling“. „Benas turi visus šansus patekti į kitą etapą. Norėjote būti aktoriumi, sugebėjimus tam turite. Tai jaučiasi scenoje. Žiūrėti buvo smagu“, – gerai įvertino D. Užkuraitis. 

R. Zilnio teigimu, tokiai muzikai jis pasijuto per senas. „Suprantu, kad Europa pilna mergaičių, kurios būtų patenkintos tokiu klasės pirmūno pasirodymu“, – sakė jis. 

S. Stonytę sužavėjo natūralumas ir laisvas vokalas: „Vidus jūsų laisvas, be jokių kopijavimų, sugebėjote būti savimi ir parodėte gražų vokalą“.

Kompozitoriaus Stano parašytą kūrinį „Tavo oda“ atliko latvės Samantos Tinos ir Tado Rimgailos duetas.

„Man patiko pasirodymas, noriu pagirti ne tik duetą, bet ir Stano. Daina miuziklinė, su susidomėjimu pražiūrėjau, veiksmas vyko, daina mane užkabino, duetas tikrai yra geras“, – pagyrė D. Užkuraitis.

Tačiau komisijos kolegė S. Stonytė turėjo kitokią nuomonę: „Negirdžiu tembrinio sukibimo. Duetas neįvyko, kiek jie besistengė tai atlikti mizansceniškai“.

Anksčiau Ugnės Smile pseudonimu žinoma, o dabar Otreya prisistatanti mergina pirmą kartą laimę „Eurovizijos“ atrankoje bandė būdama vos 15 metų ir, kaip pati sako, yra sukūrusi 100 dainų. Vieną iš jų – „Last two weeks“ – dainininkė ir pristatė atrankoje, tiesa, pripažino, kad kūrinys parašytas dar besimokant 9 klasėje.

„Ugnė visada atneša geros nuotaikos ir yra išskirtinė, kitų tokių nebūna. Vienintelė bėda šį kartą – jaučiasi, kad daina parašyta devintoje klasėje. Tokiam kūriniui būtinas geras priedainis, kurį žmonės galėtų prisiminti, tačiau jūs išplauksite į kitą etapą, nes tokių kaip jūs – nėra“, – tikino R. Zilnys.

Šis kūrinys palietė ir iki tol skeptiškai pasirodymus vertinusi N. Malūnavičiūtė: „Vienintelis kūrinys, kuris šį vakarą užvežė. Ugnės vietoje mesčiau tą instrumentą ir voliočiausi po sceną. Ta jaunystė, energija, visą dainą prasišypsojau, man buvo gera“.

Paskutinis vakaro dalyvis – taip pat ne naujokas nacionalinėje atrankoje. Edgaras Lubys pristatė dainą „Could it be“. „Man buvo įdomu klausyti, labai patiko skambėjimo harmonija, raida, kūrinio idėja“, – žavėjosi S. Stonytė.

D. Užkuraitis pritarė, kad kūrinys įdomus, tačiau, pasak jo, tai nebūtinai reiškia, kad žiūrovai už jį balsuos. „Pasirinkai velniškai sunkų kelią į šlovę“, – sakė jis.

GALERIJA

  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
  • Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas
V.Skaraičio/BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žmogus

Ir vėl POLITINIS ŠOU PRASIDEDA, Renkam valstybę, , o ne atlikėją. Ir tokia propagandą transliuoja valstybinė televizija. BRRR PURTO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS