T. Swift koncertai tiesiogine prasme sudrebino žemę: minia skleidė maždaug 80 kilovatų energijos | Diena.lt

T. SWIFT KONCERTAI TIESIOGINE PRASME SUDREBINO ŽEMĘ: MINIA SKLEIDĖ MAŽDAUG 80 KILOVATŲ ENERGIJOS

Taylor Swift gerbėjai tiesiogine prasme sudrebino žemę, kai ši JAV dainininkė ir dainų autorė pradėjo savo gastroles Jungtinėje Karalystėje, ketvirtadienį pranešė JK geologijos tarnyba (BGS), o seisminis aktyvumas užfiksuotas šešių kilometrų atstumu.

Amerikiečių popmuzikos sensacija savo turo „Eras“ etapą JK pradėjo trimis koncertais Škotijos sostinėje Edinburge, kuriuose nuo penktadienio iki sekmadienio apsilankė daugiau kaip 200 tūkst. gerbėjų.

Visi koncertai buvo rekordiniai pagal lankytojų skaičių stadione surengtame koncerte Škotijos istorijoje, o BGS užfiksavo koncertų metu drebėjusią žemę.

BGS taip pat atskleidė, kad gerbėjų mėgstamiausios dainos „Ready For It?“, „Cruel Summer“ ir „Champagne Problems“ „kiekvieną vakarą kėlė didžiausią seisminį aktyvumą“.

Dainos „Ready for It?“ metu minia skleidė maždaug 80 kilovatų energijos – tai prilygsta maždaug 6 tūkst. automobilių akumuliatorių.

Duomenys dar parodė, kad per pirmąjį koncertą penktadienio vakarą gerbėjai „šoko entuziastingiausiai“, pridūrė žemės drebėjimus JK registruojanti tarnyba.

Tai ne pirmas kartas, kai T. Swift priverčia savo gerbėjus „patrepsėti“ – praėjusių metų liepą jos koncertai Sietle, JAV, sukėlė seisminį aktyvumą, kuris, pasak vieno geologo, prilygo 2,3 balo stiprumo žemės drebėjimui.

Po Edinburgo „Swift manija“ keliasi į Liverpulį šiaurės vakarų Anglijoje, po to laukia pasirodymai Kardife (Velsas) ir Londono „Wembley“ stadione – visoje šalyje šią vasarą numatyta 15 koncertų.

Gegužės mėnesį atlikto „Barclays“ tyrimo duomenimis, turas turėtų paskatinti Jungtinės Karalystės ekonomiką beveik milijardu svarų sterlingų (1,3 mlrd. JAV dolerių), apskaičiuota, kad beveik 1,2 mln. gerbėjų bilietams, kelionėms, apgyvendinimui ir atributikai išleis po 848 svarus.

Praėjusių metų pabaigoje T. Swift turas „Eras“ tapo pirmuoju turu, peržengusiu 1 mlrd. dolerių vertės ribą.

„Galimybė ištirti kitokio reiškinio sukeltą seisminį aktyvumą buvo jaudinanti, – sakė BGS seismologas Callumas Harrisonas. – Akivaizdu, kad Škotijos, kaip bene entuziastingiausių žiūrovų krašto, reputacija nebuvo sugadinta!“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Velniai

ju nemate,jei tai vyktu kur kariniam poligone. O dabar,kai istisi miestai priversti tai kesti - tai nusikaltimas!

Komentarijus

Nu tai ar nereikėjo tą energiją sukaupti ir panaudoti? Aišku tik išleido į orą nes daryti nebūtina, daug svarbiau garsiai kalbėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS