Apkalta P. Gražuliui vasarą negresia – klausimą Seimas žada spręsti rudenį | Diena.lt

APKALTA P. GRAŽULIUI VASARĄ NEGRESIA – KLAUSIMĄ SEIMAS ŽADA SPRĘSTI RUDENĮ

Nors Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vylėsi, kad dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi teismo kaltu pripažintam Seimo nariui Petrui Gražuliui apkalta galėtų būti inicijuojama dar vasarą, vis tik, šis klausimas į neeilinės Seimo sesijos darbotvarkę įtrauktas nebuvo.

Seimo pirmininkės sekretoriato vadovė Gintarė Žukaitė-Zelenkienė pažymi, kad klausimas į darbotvarkę galėjo būti įtrauktas tik neeilinę Seimo sesiją inicijavusių parlamentarų siūlymu.

„Klausimas į darbotvarkę yra neįtrauktas, nes Seimo nariai, kurie surinko parašus, inicijuodami neeilinę Seimo sesiją, šio klausimo nesiūlė įtraukti“, – teigė G. Žukaitė-Zelenkienė kartu pridurdama, kad klausimas veikiausiai bus sprendžiamas rudens sesijos pradžioje.

Tuo tarpu Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras atkreipė dėmesį, kad veikiausiai klausimas dėl P. Gražulio apkaltos į darbotvarkę nebuvo įtrauktas, nes Apeliacinio teismo nuosprendis buvo gautas jau surinkus parašus dėl neeilinės sesijos rengimo.

Klausimas į darbotvarkę yra neįtrauktas, nes Seimo nariai, kurie surinko parašus, inicijuodami neeilinę Seimo sesiją, šio klausimo nesiūlė įtraukti.

„Kai buvo renkami parašai dėl neeilinės Seimo sesijos, tikriausiai dar nebuvo Gražulio nuosprendžio. Nuosprendį mes gavome paskutinėmis dienomis, o keisti darbotvarkės negalime, nes kokią iniciatoriai darbotvarkę sudarė, tokia ji ir yra. Tai reiškia, kad nenumatytame posėdyje nebus, o daryti dar vieną nenumatytą posėdį aš tikrai dėl Gražulio nematau reikalo. Ateis ruduo ir susitvarkysime“, – situaciją aiškino S. Šedbaras.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas ketvirtadienį pranešė palikęs galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą skirti 15 064 eurų baudą už piktnaudžiavimą. Seimo narys P. Gražulis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Byloje nustatyta, kad P. Gražulis, veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Kiek anksčiau Seimo pirmininkė teigė neatmetanti galimybės, kad apkalta P. Gražuliui gali būti suorganizuota dar vasarą, jei Seimas apsispręstų šaukti neeilinę sesiją dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimo.

„Mano supratimu, jei Seimas rinksis į Švedijos ir Suomijos ratifikavimo kaip NATO narių klausimą, būtų logiška, kad ir Petro Gražulio klausimas būtų įtrauktas į neeilinės sesijos programą“, – pridūrė ji.

Valdantieji įsitikinę, kad dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi teismo kaltu pripažintam P. Gražuliui turėtų būti inicijuojama apkalta. Visgi, ar opozicija vieningai prisidės prie to, kad apkaltos procesas pavyktų, dar nėra aišku. Nors dauguma opozicijos atstovų taip pat sutinka, kad apkaltos procedūra, kurią numato ir Seimo statutas, turėtų būti pradėta, visgi politiniai valdančiųjų oponentai dar nėra tikri, ar balsuotų už tai, kad iš P. Gražulio būtų atimtas parlamentaro mandatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nepasiduok

Petrai ! ......... laikai keičiasi - spalvos mainosi

Kaunietis

Kiek laiko dar tas KLOUNAS knis visiems protą!?Seniai laikas buvo jį "nušluoti"nuo politikos!

Anonimas

negrės ji ir rudeni ,seimui galvoj tik vienas apie kuri rašyt negalima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS