Aplinkos viceministrė R. Vaitkevičiūtė laiku nedeklaravo privačių interesų | Diena.lt

APLINKOS VICEMINISTRĖ R. VAITKEVIČIŪTĖ LAIKU NEDEKLARAVO PRIVAČIŲ INTERESŲ

Aplinkos viceministrė Rasa Vaitkevičiūtė laiku nedeklaravo privačių interesų, trečiadienį paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Pasak etikos sargų, R. Vaitkevičiūtė privačių interesų nedeklaravo dar dirbdama Aplinkos apsaugos departamento Kauno padalinyje.

Teigiama, kad 2015 metais pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, R. Vaitkevičiūtė turėjo nurodyti, kad taip pat eina ir lektorės pareigas tuometiniame Aleksandro Stulginskio universitete (šiuo metu – Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje).

Taip pat ji 2016 metais privačių interesų deklaraciją turėjo papildyti informacija apie tai, jog tapo medžiotojų ir žvejų draugijos „Medeina“ pirmininke.

„Šias aplinkybes R. Vaitkevičiūtė deklaravo vėluodama ir nesilaikydama įstatyme nustatytų terminų“, – teigiama VTEK pranešime.

Pati viceministrė anksčiau BNS teigė padariusi klaidą, kad laiku nedeklaravo savo privačių interesų. Ji aplinkos viceministre tapo gegužės pradžioje vietoj tarnybą palikusį Martyną Norbutą.

34-erių R. Vaitkevičiūtė yra dirbusi Kazlų Rūdos mokomojoje miškų urėdijoje, o pastaruoju metu dirbo Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno agentūroje.

Etikos sargams pripažinus, kad valstybės tarnautojas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų įstatymo nuostatas, vienus metus jis negali būti skatinamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ko

Ko jus cia verkiat ka isrinkot ta ir turit Lietuvos pakisineje respublikoje tai normalu o kas yra normalu kas daroma daug kartu o paskui pastoviai tanpa normalu apie juo jus zinot o kiek dar nezinot ka jie isdarineje

Anonimas

Europai svarbiausia, kad būtų sijonas, o ne žinios ir patirtis.

Hiding the truth

What was she lecturing ....poor students ...oh that is right she was responsible for courses in hunting and helped people get hunting licenses.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS