Balsą rinkimuose atidavė G. Paluckas: rinkausi mažesnę blogybę | Diena.lt

BALSĄ RINKIMUOSE ATIDAVĖ G. PALUCKAS: RINKAUSI MAŽESNĘ BLOGYBĘ

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybėje iš anksto balsavo antrajame Seimo rinkimų ture – jis sako rinkęsis mažesnę blogybę.

„Balsavau už gerovės Lietuvą. Visi kandidatai, matyt, siūlo gerovės Lietuvą, tik skirtingai ją supranta. Deja, pasirinkimo taip, kaip aš ją suprantu, šiandien tokio neturėjau, tai rinkausi mažesnę blogybę“, – žurnalistams sakė G. Paluckas.

Jis balsuoja sostinės Šeškinės-Šnipiškių apygardoje, kur antrame ture susitinka konservatorius Mindaugas Lingė ir Laisvės partijos kandidatė Morgana Danielė.

„Vienas iš kandidatų man yra šiek tiek geriau pažįstamas ir nuoširdžiai tikiu, kad tas vertybes, kurias rinkiminės kampanijos metu dėstė, jas ir mėgins įgyvendinti“, – teigė socialdemokratų lyderis.

Balsavau už gerovės Lietuvą. Visi kandidatai, matyt, siūlo gerovės Lietuvą, tik skirtingai ją supranta.

„Prie viso to socialinėje, ekonominėje plotmėje vienas kandidatas yra šiek tiek nuosaikesnis – mažiau siūlo viešųjų paslaugų privatizavimo ir kitų dalykų, kas mums, socialdemokratams, yra svarbu“, – pridūrė jis.

Balsuoti G. Paluckas trečiadienį atėjo su raudona krepšinio klubo Utenos „Juventus“ veido kauke – jis vis dar varžosi antrame ture Utenos vienmandatėje apygardoje.

Čia varžovas – konservatorius Edmundas Pupinis, per pirmąjį turą pelnęs 29,46 proc. balsų, tuo metu G. Paluckas surinko 19,99 proc.

Antrajame ture iš viso mandatų siekia 12 socialdemokratų.

„12 iš 12 būtų pats geriausias rezultatas“, – sakė G. Paluckas.

Jis taip pat teigė, jog centro-dešinės koalicijos formavime socdemai nedalyvautų, tačiau nėra tikras ir dėl koalicijos su „valstiečiais“.

„Toli gražu nebūtinai, nes šiandien tos galimybės vienodai tikėtinos – lik opozicijoje ar derėtis dėl pozicijų kairėje“, – sakė socialdemokratų lyderis.

Jis įsitikinęs, kad pranašumą šiuo metu rinkimuose turi konservatoriai ir kitos potencialiai į centro-dešinės koaliciją besijungsiančios partijos.

Pirmajame ture socialdemokratai daugiamandatėje apygardoje užsitikrino aštuonis mandatus.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

smagu, paluckas įšoko į naisių princo

vežimą ... ir užgiedojo ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS