A. Bilotaitė sukritikavo prezidentą: apie L. Volkovo užpuolikų sulaikymą turi komentuoti tarnybos | Diena.lt

A. BILOTAITĖ SUKRITIKAVO PREZIDENTĄ: APIE L. VOLKOVO UŽPUOLIKŲ SULAIKYMĄ TURI KOMENTUOTI TARNYBOS

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sukritikavo prezidento Gitano Nausėdos sprendimą pranešti apie galimų Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą. Pasak ministrės, skelbti šią informaciją tarnybų, o ne politikų prerogatyva, todėl tokie šalies vadovo pasisakymai gali pakenkti vykdomam ikiteisminiam tyrimui.

„Lietuvos kriminalinės policijos biuras vykdo tyrimą. Ir reikia pažymėti, kad Kriminalinės policijos biuro vykdomi veiksmai yra nevieši. Ir tenka apgailestauti, kad politikai, vieši asmenys eina kalbėti viešai, negalvodami apie atsakomybę, kad tai gali pakenkti vykdomam ikiteisminiam tyrimui ir, žinoma, daryti žalą ir netgi sukelti pavojų tiems asmenims, dėl ko dabar viskas vyksta“, – penktadienį žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

Ministrė akcentuoja, kad L. Volkovo užpuolimą tiriančios tarnybos dirba profesionaliai, tačiau teigia plačiau situacijos nenorinti komentuoti.

„Mūsų tarnybos dirba profesionaliai ir tikrai yra aukščiausio lygio bendradarbiavimas (...). Jos operatyviai ir greitai atliko visus reikalingus veiksmus, turime rezultatus. Bet aš tikrai nenorėčiau kaip ministrė, kaip politikė komentuoti, nes tai yra tarnybų darbas. Ir jie turėtų komentuoti, žinodami, kada tai nekelia rizikos pačiam tyrimui“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

„Tikrai patvirtinu, kad mūsų tarnybos dirba, yra rezultatai, bet tai komentuoti turi tarnybos, o ne politikai. Ir nesvarbu, kokio jie yra lygmens“, – pridūrė ji.

Tikrai patvirtinu, kad mūsų tarnybos dirba, yra rezultatai, bet tai komentuoti turi tarnybos, o ne politikai. Ir nesvarbu, kokio jie yra lygmens.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pranešė, kad Lenkijoje buvo sulaikyti du asmenys, įtariami išpuoliu prieš Lietuvoje gyvenantį Rusijos opozicionierių L. Volkovą.

Prokuratūra prezidento pasisakymo nesureikšmina: jis turi teisę pasakyti savo nuomonę

Savo ruožtu Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius prezidento G. Nausėdos pasisakymo apie A. Volkovo galimų užpuolikų sulaikymą nesureikšmino. Pasak jo, šalies vadovas turi teisę pasisakyti šiuo visuomenei aktualiu klausimu.

„Nusikaltimas yra sukrėtęs visą Lietuvą, visuomenėje ir žiniasklaidoje tvyro įvairiausios versijos, tai natūralu, kad valstybės vadovas, kuris atsakingas už viską Lietuvoje, turi teisę pasakyti savo nuomonę ir šiuo klausimu“, – penktadienį Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Laucius.

Visgi paklaustas, ar prezidento pasisakymas paskatino Generalinę prokuratūrą apie L. Volkovo užpuolikų sulaikymą pranešti anksčiau nei planuota, prokuroras tiesiai neatsakė.

„Mes atėjome pasakyti gerą žinią – yra du žmonės, jie įtariami, jie sulaikyti, jie grįš į Lietuvą ir tokia būtų šios konferencijos esmė“, – į klausimą sureagavo J. Laucius.

ELTA primena, kad kovą Vilniuje buvo užpultas ir sužalotas Rusijos kalėjime mirusio Kremliaus opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje A. Volkovas buvo gydomas ambulatoriškai. Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Klausimas (De)Biotaitei

O kokius duomenis Prezidentas atskleidė? Pavardes,vardus,asmens kodus,gimimo datas?????Ka tokio jis atskleidė višta tu pereksle?

Anonimas

Geriau jau eitų ši pasileidusi merga savo benkartų auginti, o ne šūdą maltų pačioje svarbiausioje ministerijoje.

Anonimas

KĄ ČIA KOMENTUOTI.? ANT MĖSOS PLAKTUKO BUVO ŽENKLAS MADE IN POLAND...KURIS IR PALIKO PĖDSAKĄ ANT VOLKOVO KŪNO....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS