D. Grybauskaitė įvardino didžiausią Seimo rinkimų klaidą | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ ĮVARDINO DIDŽIAUSIĄ SEIMO RINKIMŲ KLAIDĄ

Kadencija baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė kritiškai įvertino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir Seimo pasiruošimą sekmadienį įvykusiems parlamento rinkimams. Pasak jos, tai, kad daliai saviizoliacijoje esančių asmenų nebuvo sudarytos sąlygos balsuoti Seimo rinkimuose, yra didžiausia klaida, kurios, įsitikinusi prezidentė, jei būtų priimtos atitinkamos įstatymų pataisos, galėjo ir nebūti.

„Manau, kad didžiausia ir akivaizdžiausia, akis badanti problema ir klaida – tai nepasiruošimas sudarant galimybes balsuoti žmonėms, kurie yra saviizoliacijoje. Tai didele dalimi VRK ir Seimo klaida“, – Laisvės TV pirmadienį teigė D. Grybauskaitė.

„Buvo laiko ir buvo būtina apie tai pagalvojant priimti atitinkamas įstatymines pataisas: ištaisyti ir papildyti įstatymus, kurie leistų organizuoti balsavimą visiems, kas nori balsuoti namuose“, – pabrėžė buvusi šalies vadovė.

Anot jos, pasibaigus pirmajam Seimo rinkimų turui kyla klausimas, ar pakaks kelių savaičių esamas spragas ištaisyti.

„Ar dviejų savaičių pakaks tam, kad būtų (klaidos – ELTA) ištaisytos aš nežinau, bet tai, ko gero, būtų vienintelė ir didžiausia problema šiuose rinkimuose“, – sakė D. Grybauskaitė.

Gaila dėl aptingusių socialdemokratų

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pasirodymas pirmajame Seimo rinkimų ture rodo, kad ši politinė jėga „aptingo“. Jos teigimu, šaliai svarbu turėti stiprias atsvaras abiejose politinių polių pusėse.

Pasak prezidentės, pati rinkimų kampanija taip pat atrodo „pavargusi“.

Manau, kad didžiausia ir akivaizdžiausia, akis badanti problema ir klaida – tai nepasiruošimas sudarant galimybes balsuoti žmonėms, kurie yra saviizoliacijoje.

„Atrodo kiek pavargusi. Ypač tradicinės partijos, ypač socialdemokratai. Labai gaila, nes mes turime turėti kokybišką pusiausvyrą tarp dešiniųjų ir kairiųjų partijų“, – pirmadienį Laisvės TV sakė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, socialdemokratai neparodė savo stiprybių.

„Socialdemokratai pademonstravo visišką aptingimą, nenorą kovoti, pasyvų laukimą ir rinkėjai atitinkamai įvertino – kas kovojo, kad norėjo būti politikoje, tas ir gavo daugiau“, – teigė D. Grybauskaitė.

LSDP pirmajame Seimo rinkimų ture liko ketvirti. Jie sulaukė 9,26 proc. rinkėjų palaikymo, primena ELTA.

Nustebino Laisvės partijos šuolis

D. Grybauskaitė pripažįsta, kad ir jai buvo netikėtas penktoje vietoje pirmajame Seimo rinkimų ture likusios Laisvės partijos rezultatas. Kaip teigia D. Grybauskaitė, toks naujos partijos sėkmingas pasirodymas gali rodyti visuomenės užslėptus skaudulius.

„Ir aš nesitikėjau, kad Laisvės partija taip iššoks į priekį, bet, matyt, tas draudimų pūlinys, įvairiausių ribojimų, karingo neraštingumo, kokį matėme ir kovojant su pandemija, ir chaose ligoninėse, ir nekompetentingais pirkimais, – visa tai, matyt, sukėlė tokį atmetimą, kad žmonės ėmė investuoti į jaunus veidus ir į laisvę“, – pirmadienį Laisvės TV sakė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, susikaupęs negatyvas ir noras pasipriešinti galėjo lemti tokį Laisvės partijos rezultatą.

„Ko gero, mes to net negalėjome pajusti, kiek viduje buvo „pritvinkę“ ir išsiveržė būtent Laisvės partijos tokiais pasiekimais“, – teigė prezidentė.

ELTA primena, kad Laisvės partija pirmajame Seimo rinkimų ture užėmė penktąją vietą – ji sulaukė 9,02 proc. rinkėjų palaikymo.

 

Rezultatų žemėlapis

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Todėl

Todel kad pakeitė pavadinimą iš liberalų į laisvės partiją, gudriai, ir suklaidino žmones

Neptūnas

Toliau bus žlugdoma ir parduodamą Lietuva ir už tai dar mokės Lietuvos žmonės. Pvz Euro įvedimas Lito sunaikinimas, naktinės reformos, auksinių pirkinių kariuomenei jau nekalbant apie seną niekam tikusia technika ale kapitalinio remonto, atnaujinimo. Snoro banko tyrimą, issvaistytus pinigus tyrimui. Apie dujų tankerio nuoma kur ir pati agitavo . Taip kad aišku kas bus toliau kai valdo neturinčios šeimų, o mylinčios M+M . Bus stumiami iškreipti tokie įstatymai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS