Diskutuoja, kas galėtų užimti atsilaisvinusius Seimo vicepirmininkų postus: minimas ir A. Anušauskas | Diena.lt

DISKUTUOJA, KAS GALĖTŲ UŽIMTI ATSILAISVINUSIUS SEIMO VICEPIRMININKŲ POSTUS: MINIMAS IR A. ANUŠAUSKAS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija vis dar ieško, ką deleguoti į dvi atsilaisvinusias Seimo vicepirmininkų pozicijas. Konservatoriai svarsto, kad Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininku, kuris automatiškai taptų ir Seimo pirmininkės pavaduotoju, galėtų būti frakcijos seniūno pareigas einantis Andrius Vyšniauskas. Frakcija dar nėra nusprendusi, ar kažką deleguoti į Seimo vicepirmininko poziciją, kuri atsilaisvins Pauliui Saudargui pradėjus dirbti Europos Parlamente (EP). Visgi neatmetama ir galimybė į šias pareigas skirti buvusį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską.

Neatmetama A. Vyšniausko kandidatūra į ERK pirmininko poziciją

Konservatorių gretose kalbama, kad po Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės paskyrimo į švietimo ministeriją atsilaisvinusias Seimo vicepirmininko, vadovausiančio ir ERK, pareigas galėtų užimti A. Vyšniauskas, iš politikės perėmęs ir vadovavimą konservatorių frakcijai.

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas, konservatorius Jurgis Razma neabejoja, kad A. Vyšniauskas pajėgtų susitvarkyti su šiomis pareigomis.

„Radvilei einant tas pareigas matėme, kad jas suderinti yra įmanoma. Tai nematau pagrindo abejoti, kodėl A. Vyšniauskas to nepadarytų. Tuo labiau, kad Radvilei dar buvo ir mažų vaikų auginimo rūpesčiai, kurie pareikalauja laiko. Andriui, matyt, tokių panašių dalykų nėra. Tai, manau, kad laiko jis galėtų surasti visoms toms pareigybėms“, – Eltai sakė J. Razma.

„Labai ilgai čia laukti, matyt, neišeis. Vis tiek, komiteto darbas su laikinu vadovu nėra pilnavertiškas. Tai galbūt šioje pratęstoje sesijoje išspręsime“, – pridūrė jis.

Visgi, anot politiko, tai nėra vienintelis svarstomas variantas.

Savo ruožtu pats A. Vyšniauskas taip pat neatmeta galimybės, kad jam gali būti patikėta atsakomybė eiti šias pareigas.

„Šiuo metu tikrai neatmetame jokių variantų. Gali būti ir mano pavardė, gali būti ir kitos pavardės. Tai yra svarbi pozicija, norime dar ir su komiteto nariais pakalbėti“, – teigė A. Vyšniauskas.

Politikas akcentuoja, kad logiškiausia į šias pareigas skirti žmogų, kuris jau dirba ERK. Visgi politikas pabrėžia, kad šis asmuo turi būti tinkamas ir Seimo vicepirmininko pareigoms.

„Pirma išrenkamas vicepirmininkas ir tada jis tampa ERK pirmininku. Tai čia truputį kitokios kompetencijos nei įprasta yra reikalingos. (...) Reikia žmogaus, kuris galėtų ir Seimo posėdžiams pirmininkauti bei kitas atsakomybes nešti“, – pabrėžė jis.

Nebus ten tų posėdžių daug, maksimum pusantro mėnesio – tai, aš manau, kad jeigu būtų pasiūlyta, aš susitvarkyčiau.

Diskutuojama, kad P. Saudargo postą galėtų perimti A. Anušauskas

Konservatorių frakcijoje taip pat svarstoma apie tai, ar reikia ieškoti, kuo pakeisti į EP netrukus išvyksiantį Seimo vicepirmininką P. Saudargą. Frakcijoje diskutuojama, kad į šias pareigas galėtų būti deleguojamas buvęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Pats A. Anušauskas taip pat patvirtino šią galimybę su frakcijos kolegomis neoficialiai aptaręs.

„Neoficialiai, matyt, buvo kalbėta, bet oficialiai, matyt, ne“, – Eltai lakoniškai atsakė A. Anušauskas.

„Nebus ten tų posėdžių daug, maksimum pusantro mėnesio – tai, aš manau, kad jeigu būtų pasiūlyta, aš susitvarkyčiau“, – sakė politikas.

Savo ruožtu A. Vyšniauskas teigė, kad buvęs ministras A. Anušauskas turi tinkamų kompetencijų prisiimti daugiau atsakomybių Seime.

„Aš neabejoju, kad buvo kalbėta su buvusia frakcijos seniūne Radvile Morkūnaite-Mikulėniene apie tai. Kadangi dabar Arvydas yra nebe ministras, jis galėtų galbūt prisiimti daugiau atsakomybių Seime. Kokia tai forma gali būti įgyvendinta, nesame kalbėję. Bet prasidės pratęsta sesija, pakonkretinsime laisvų rankų ratą ir rasime sprendimus“, – sakė A. Vyšniauskas.

„Aš manau, kad visi buvę ministrai yra tinkami daugeliui pareigų Seime, nes jų kompetencija, žinios, patirtis, gebėjimas dirbti su kitais žmonėmis, juos telkti yra jau įrodytas. Tai, manau, kad Arvydas būtų tinkamas įvairioms pareigoms“, – taip pat akcentavo jis.

ELTA primena, kad Seimo konservatorių frakcijos seniūnu praėjusią savaitę išrinktas A. Vyšniauskas, kuris šiose pareigose pakeitė į švietimo, mokslo ir sporto ministrės postą paskirtą R. Morkūnaitę-Mikulėnienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

su jemelia galim visas skiles uzkaisioti DDD

Cha cha cha

Senas raudonas sovietinis komuniZZmo palauštas ISTORIKAS .išverstaskuris

to vajėzau

Nevykėlis(ė) esi pats(i), jeigu gali rašyti sapaliones apie išsilavinusį, mandagų, ramų politiką - šis žmogus turėtų būti pavyzdžiu politikuojantiems nevykėliams, melagiams ir neišmanėliams. ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS