A. Dulkys apie interpeliaciją: savo atsakymais nesitikiu pakeisti opozicijos nuomonės | Diena.lt

A. DULKYS APIE INTERPELIACIJĄ: SAVO ATSAKYMAIS NESITIKIU PAKEISTI OPOZICIJOS NUOMONĖS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia nesitikintis Seimo posėdyje antradienį atsakinėdamas į interpeliacijos klausimus pakeisti skeptiškos opozicijos nuomonės. Pasak ministro, jo ir opozicijos pasaulėžiūros pernelyg skiriasi, kad pateikti atsakymai interpeliaciją inicijavusius Seimo narius galėtų tenkinti.

„Interpeliacija toks procesas, kad raštu į klausimus yra atsakyta, klausimų buvo labai daug, buvo ne 15 klausimų, o 15 klausimų grupių. Iš viso suskaičiavau gal kokį 50, tai tikrai nelengva atsakyti. Dabar dar turėsiu pusvalandį pristatymui“, – žurnalistams Seime teigė A. Dulkys.

„Man atrodo, kad šiandieną (...) tiesiog reikia tai užbaigti, sudėti taškus ant „i“ ir judėti į priekį, man atrodo, kad mes visi to labiausiai ir norime“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat pripažino nesitikintis savo atsakymais pakeisti opozicijos nuomonės.

„Kažkaip aš nelabai jau ir planavau pakeisti jų nuomonę, nes iš kai kurių klausimų, man atrodo, matyti, kad mūsų pasaulėžiūros tiesiog labai skiriasi. Tai, reiškia, kad tas atsakymas gali ir niekada netenkinti“, – sakė A. Dulkys.

ELTA primena, kad Seimas antradienį svarstys interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui A. Dulkiui, kurios metu ministras turės atsakyti į opozicijos jam pateiktus klausimus.

Po interpeliacijos A. Dulkiui projektu pasirašė 43 opozicijai priklausantys parlamentarai. Vis dėlto, norint atstatydinti A. Dulkį, reikėtų surinkti bent 71 parlamentaro balsą.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys jau pateikė atsakymus raštu į opozicijos inicijuotos interpeliacijos klausimus, visgi į klausimus ministras atsakinės ir Seimo posėdžių salėje.

Daugiausiai „valstiečių“ iniciatyva atsiradusioje interpeliacijoje A. Dulkio klausiama, kodėl visuomenei meluota apie pandemijos suvaldymo planą, teiraujamasi apie tai, kokia yra dabartinė pandemijos valdymo strategija, taip pat prašoma pasiaiškinti dėl pavėluotos skiepijimo viešinimo kampanijos ir kodėl, pasak „valstiečių“, buvo pasirinkta „prievartinė vakcinacijos strategija“. Klausiama, kodėl buvo priimtas sprendimas laikinai, 2 dienoms, stabdyti, skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina. Opozicija taip pat prašo ministrą pasiaiškinti dėl Seime pateiktų alkoholio kontrolės politikos liberalizavimo projektų.

Iš A. Dulkio opozicija taip pat nori išgirsti atsakymus dėl viešojoje erdvėje ažiotažą kėlusių viešųjų pirkimų istorijų, į kurias įsivėlė Sveikatos apsaugos ministerija. „Valstiečiai“ A. Dulkio prašo skandalus, kilusius dėl „Kitokių pasikalbėjimų“ ar ministerijos komandos nuotraukoms išleistos sumos, įvertinti iš valstybės kontrolieriaus perspektyvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

manau

Kulverstuko nuomonė niekam neįdomi, esi tik laikina marionetė - sraigtelis dideliame žaidime. ....lupena .

Būtų gerai

Kad jis pasitrauktų, kartu su kitais ministrais. Pakankamai jis čia užsižaidė, dabar gera proga patepti padus. Nes vėliau daug tiesų išlįs ir bus rimtų bėdų.

bp

Šitas buhalteris - geriausia, kas nutiko Lietuvai per 30 metų ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS