A. Dulkys: po „Kitokių pasikalbėjimų“ skandalo SAM peržiūrės ir kitus vykdomus viešuosius pirkimus | Diena.lt

A. DULKYS: PO „KITOKIŲ PASIKALBĖJIMŲ“ SKANDALO SAM PERŽIŪRĖS IR KITUS VYKDOMUS VIEŠUOSIUS PIRKIMUS

Po kilusio skandalo dėl laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad jo vadovaujama ministerija nesikrato atsakomybės. Ministras taip pat teigia, kad siekiant, jog panašios situacijos nepasikartotų, ministerija ketina peržiūrėti ir kitus vykdomus ir planuojamus viešuosius pirkimus.

Dėl kilusio skandalo iš pareigų pirmadienį pasitraukė A. Dulkio patarėja Aistė Šuksta. Ministras tikina esąs dėkingas patarėjai už darbą, tačiau akcentuoja, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ atžvilgiu procesas turėjo būti organizuojamas kitaip.

„Be abejo, bet kurioje situacijoje vadovas yra atsakingas už visą procesą, o politinė komanda visada susiskirsto savo darbais, jaučia atsakomybę kiekvienas už savo pavestą darbą. Tad labai gerbiu savo kolegę Aistę, esu labai dėkingas už tai, ką ji padarė, tačiau sutinku, kad šios konkrečios istorijos atžvilgiu procesas turėjo būti organizuotas kitaip“, – LRT radijui teigė A. Dulkys.

Šioje vietoje atsakomybės tikrai nesikratome, procesas turėjo būti kitoks, be abejo, visi pirkimai turi būti skaidrūs, tokiems pirkimams tokius reikalavimus ir keliame.

Ministras atkreipia dėmesį, kad politinėje komandoje visi žmonės ateina dirbti į „fronto liniją“ ir visi žino, kad atsakomybe teks dalintis.

„Ir, deja, tai nėra vienintelis mano žmogus, kuriam jau teko palikti mūsų komandą, dalis mūsų žmonių jau yra pasitraukę ir anksčiau, nes ne kiekvienam yra lengva atlaikyti tą kritiką, tą įtampą, tą labai didžiulį vargą“, – pažymėjo jis.

A. Dulkys taip pat teigia esąs įsitikinęs, kad mokėjimas už visuomeninio padėjėjo dalyvavimą laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ yra etiškas.

„Mano nuomone, tai yra labai normalu, ir tai vyksta. Daugybė ir tiesioginės reklamos, ir integruoto turinio yra perkama ir tokiu būdu yra užsakomos tos atitinkamos paslaugos“, – sakė jis.

Vis tik ministras pripažįsta, kad žiūrovas turi žinoti, jog už laidą buvo sumokėta.

„Šioje vietoje atsakomybės tikrai nesikratome, procesas turėjo būti kitoks, be abejo, visi pirkimai turi būti skaidrūs, tokiems pirkimams tokius reikalavimus ir keliame. Šiuo atveju taip, tai nebuvo pažymėta ir taip, turėtų tokie dalykai būti žymimi“, – pripažino A. Dulkys.

Ministras taip pat teigia, kad ministerija pasitikrins ir dėl kitų vykdomų ir planuojamų viešųjų pirkimų, jog panaši situacija nebepasikartotų.

„Mūsų komanda, be abejo, dabar pasitikrins, nes tų pirkimų iš tikrųjų yra labai daug, visi tikisi įvairios komunikacijos, visi nori, kad ji būtų įvairi, įtaigi, pasiektų atitinkamą žiūrovų skaičių. Aš manau, kad ir kitose valstybinėse institucijose taip pat visi galės pasimokyti iš šios situacijos ir peržiūrėti procesus“, – patikino jis.

ELTA primena, kad penktadienį buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame feisbuko tinkle pasidalijo informacija, kad SAM įsipareigojo sumokėti 12 tūkst. eurų „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjams už laidą, kurioje dalyvautų ministerijos visuomeninis konsultantas Edgaras Kulikauskas, prisistatantis Ciniško chirurgo pseudonimu.

Aš manau, kad ir kitose valstybinėse institucijose taip pat visi galės pasimokyti iš šios situacijos ir peržiūrėti procesus.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys penktadienį žurnalistams komentavo, kad pinigai yra skiriami kūrėjams, o ne visuomeniniam patarėjui. Anot jo, paslauga pirkta viešųjų pirkimų būdu, „ir jei sąžiningai mokėta kūrėjams, tai aš tiktai galiu pasidžiaugti“.

Po įvykusio skandalo vienas iš laidos kūrėjų Mantas Bertulis pareiškė, kad jam nereikia SAM pinigų.

Pirmadienį, po šio įvykio, iš pareigų paskelbė pasitraukianti ministro patarėja Aistė Šuksta.

„Šiandien atsistatydinu iš ministro Arūno Dulkio patarėjos pareigų. Prisiimu atsakomybę už esamas ir galimas pasekmes, kurias sukėlė mano priimti sprendimai dėl SAM komunikacijos“, – paskelbė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS