A. Dulkys: reikės galvoti apie mažiausiai 500 papildomų lovų | Diena.lt

A. DULKYS: REIKĖS GALVOTI APIE MAŽIAUSIAI 500 PAPILDOMŲ LOVŲ

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad artimiausiu metu reikės apie 500 papildomų terapinio profilio ir reanimacijos lovų koronaviruso infekcijai sergantiems asmenims gydyti. Anot jo, svarbus ne tik lovų pildymo, bet ir medicinos personalo klausimas.

„Mes nebeturime nė vienos savivaldybės, kurioje situacija būtų gera. Jokių šviesoforų nebėra ir visur dega raudona šviesa. Artimiausiu metu, pagal tai, kaip dėliojasi dinamika, panašu, kad mums reikės galvoti apie mažiausiai 500 papildomų lovų. Lovos gerai skamba, bet už jų turi stovėti mūsų medikų bendruomenės ir specialistai. Tai čia bus didysis klausimas“, – sakė A. Dulkys.

Anot jo, artimiausiu metu bus peržiūrima ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro veikla.

„Reikia pakeisti tam tikrą paradigmą bei kai kuriuos darbo principus, kurie mums padėtų greičiau identifikuoti ir izoliuoti, kad mes sustabdytume atvejų grandinę“, – sakė A. Dulkys.

Ministro teigimu, šiuo metu NVSC nepavyksta atsekti kontaktų per porą parų.

„Reikia nebedaryti darbo, kuri yra beprasmis, jeigu vyksta kontaktų paieška, kai jau tie žmonės apkrėtė kitus. Mes kalbame apie trečią ar penktą dieną nuo užsikrėtimo, tai darbas tuomet jau tampa beprasmis. Turime diegti tokius darbo metodus, kad būtų proaktyvūs pirmąsias 48 valandas“, – sakė ministras.

Premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Žvelgaitis

Žinau bent kelias mokyklas mažesniuose miesteliuose ir kaimuose, kurios yra uždarytos dėl vaikų trūkumo (o tuos kelis vaikelius geltonais autobusiukais vežioja į dar išlikusias didesnes mokyklas ar gimnazijas). Tai tas patalpas, kurios dabar stovi tuščios, laisvai galima pritaikyti kaip laikinas ligonines kovidiniams izoliuoti ir gydyti šiek tiek, sustačius lovas ir pajungus deguonies aparatus, juk daugiau vistiek nekažką daro ir didesnėse ligoninėse. Slaugytojų atsirastų ir iš aplinkinių gyventojų, žiemą kitų darbų juk neturi, o gydytoją iš didesnės ligoninės galima atvežti valandai kitai, arba pagal reikalą, kad sužiūrėtų sunkesnius atvejus.

Reformatoriai

Atsisuko prieš pačius reformatorius. Uždarinėja ligonines, pacientams nėra kur gydytis, vien Vilniuje - Sapiegų ligoninę, Raudonojo kryžiaus, planuose ir kitos. Uždarinėja universitetus - nebėra kam mokyti. Uždarinėjo kultūros namus - nebeliko kultūros. Uždarinėja mokyklas - nebeliko vaikų. Pirmyn reformatoriai - Maskvos deleguoti.

as

turim naują priešą - dulkį, kuris vagia darbo vietas, pajamas ir galimybę žmonėms gyventi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS