E. Gentvilas: teisėjų korupcijos byla žymi D. Grybauskaitės valdymo epochą | Diena.lt

E. GENTVILAS: TEISĖJŲ KORUPCIJOS BYLA ŽYMI D. GRYBAUSKAITĖS VALDYMO EPOCHĄ

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, komentuodamas teisėjų korupcijos skandalą, teigia, kad tai ne tik galimai didžiausias visų metų įvykis, bet ir įvykis, žymintis prezidentės Dalios Grybauskaitės valdymo epochą.

„Manau, kad tai galėtų tapti metų įvykiu arba įvykiu, žyminčiu D. Grybauskaitės valdymo epochą. Tai, kas nutiko D. Grybauskaitės valdymo metu. O korupciniu lygmeniu prilygsta tai bombai, kurią sukėlė Eligijaus Masiulio situacija 2016 metais“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė Seimo narys.

E. Gentvilas nesistebi, kad teisėsauga laukė Seimo sesijos pabaigos, kad teisėjų imunitetas būtų atimtas prezidentės. Pasak liberalų lyderio, Seime būtų užsitęsusios tuščios diskusijos, o ir teisėsauga nebūtų pasiekusi savo tikslų.

„Kol vyksta Seimo sesija, teisėsauga turi gauti Seimo sutikimą, kad atimtų imunitetą iš teisėjų. Pabandykime įsivaizduoti, jei teisėsauga būtų nusprendusi kreiptis į Seimą, kol vyko rudens sesija, o ji baigėsi vasario 14-ąją. Seime prasidėtų debatai, spėju, nuo ryto iki kitos savaitės tęstųsi (...) Natūralu, kad teisėsauga laukė Seimo rudens sesijos pabaigos, ir kai nėra Seimo sesijos, kreipiasi į prezidentę, tada nenutekėjo informacija ir prezidentė davė tą sutikimą (...) Seime,tai nebūtų mechaninis balsavimas, kiek aistrų vyktų. Manau, Seimo darbas netgi užstrigtų, o kas svarbiausia ir teisėsauga nepasiektų savo tikslų“, - teigė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad trečiadienio rytą prezidentė pasirašė dekretus, kuriais leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti net 8 teisėjų laisvę bei sustabdė jų įgaliojimus iki galutinių sprendimų ikiteisminiuose tyrimuose arba baudžiamosiose bylose įsiteisėjimo.

Kaip jau skelbta, korupcija įtariami 3 Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, kad dėl įtariamos korupcinės veikos sulaikyti penki advokatai: Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys, Marius Navickas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo padėjėjai, teisininkai. Iš viso trečiadienį sulaikyti 26 asmenys.

Įtariama, kad už palankius įvairius teisėjų sprendimus galimai mokėti ir žadėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 000 eurų. Sutartų kyšių suma gali siekti iki 400 000 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ž. Valstiečių Beretininkė

D.G. valdymo dvi !!! kadencijos tikrai davė šimtą kartų daugiau naudos , nei Pakso metai ar Griniaus pusmetis . Gi DIDYSIS VOGIMAS , kitaip žinomas kaip privagizacija , vyko 1992--1996 , kai valdė komunistų pirmas sekretorius Brazauskas , premjeru buvo komjaunimo vadas Adolfas Sleževičius , Seimo pirmin Česlovas Juršėnas kompartijos skyriaus vedėjas . Tauro banko prezidentu buvo Alytaus komunistų vadas Gena Konopliovas . Kolūkiuose liūto dalį už juokingą kainą privagizavo vietos komunistukai . Pasiutusiai griaudami kolūkius , Karbauskis , Malinauskis tapo ypač turtingi , gerbiami ir įtakingi .

Taip

Nors vieną kart teisybę pasakei Gentvilas

klaipėdiete

E.Gentvilai gal jau gana tau , laikas i pensija , apgailetinai atrodai -pailsek geriau bus ramybė tau , nu žinoma reikia sava palikoni prastumti i gera vieteli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS