E. Vaitkus teismui apskundė VRK sprendimą nespausdinti jo programos prezidento rinkimų leidinyje | Diena.lt

E. VAITKUS TEISMUI APSKUNDĖ VRK SPRENDIMĄ NESPAUSDINTI JO PROGRAMOS PREZIDENTO RINKIMŲ LEIDINYJE

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) gavo Eduardo Vaitkaus skundą, kuriuo jis ginčija Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą nespausdinti jo programos prezidento rinkimų leidinyje.

Tai Eltai patvirtino LVAT atstovė Kamilė Arbačiauskaitė. Anot jos, E. Vaitkaus skundą teismas gavo kovo 29 d., o balandžio 2 d. skundas buvo patikslintas.

„Skundu yra prašoma pripažinti VRK 2024 kovo 26 d. sprendimą negaliojančiu nuo priėmimo momento bei taikyti skundo reikalavimų užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo priėmimo neleisti VRK spausdinti prezidento rinkimuose dalyvaujančių kandidatų rinkimų programų leidinio“, – E. Vaitkaus skundo turinį įvardijo K. Arbačiauskaitė.

Teismas E. Vaitkaus skundą planuoja svarstyti trečiadienį.

VRK nutarė, kad leidinyje su informacija apie kandidatus į prezidentus nebus spausdinama E. Vaitkaus rinkimų programa. Komisijos vertinimu, dalis E. Vaitkaus programinių nuostatų prieštarauja Rinkimų kodekse numatytiems visuomenės darnos, sąžiningų ir garbingų rinkimų principams. Todėl leidinyje bus spausdinama kandidato vardas ir pavardė bei informacinis pranešimas apie tai, kad pateikta programa neatitiko keliamų reikalavimų.

VRK posėdyje VRK Teisės ir tyrimų skyriaus vedėjas Rokas Stabingis tvirtino, kad E. Vaitkaus rinkimų programoje yra teiginių, nukreiptų prieš tarptautinius Lietuvos įsipareigojimus, tarp kurių – narystė NATO, teiginių, kuriais esą siekiama skleisti nepasitikėjimą Ukrainos piliečiais, nepagrįstai, be teisinio pagrindo valdžia vadinama išdavikais.

E. Vaitkaus keitė savo programos nuostatas, tačiau nurodytų trūkumų, VRK manymu, iš esmės nepašalino.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ar gali būti, kad Vaitkaus programos kai kurios dalys nurašy

Ar gali būti, kad Vaitkaus programos kai kurios dalys nurašytos nuo "Jedinaja Rassija" programos ?

to buržuazinis

Tai kad tavo tas Pranciškus Azijietis buvo visada už visų migrantų įsileidimą,nejuokink,populizmo jau mums nereikia,gana pakso

dobryj večer Vaitkau

Pasakyk,kodėl Vaišvila eina iš proto,garbino Tutkų dabar prorusišką kažkokį dunduką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS