G. Kirkilas: opozicija dalyvauja populizmo varžybose | Diena.lt

G. KIRKILAS: OPOZICIJA DALYVAUJA POPULIZMO VARŽYBOSE

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas teigia, kad antradienio vakarą opozicija sąmoningai vykdė destrukciją posėdžių salėje, Seimui priiminėjant įstatymą dėl atlyginimo pakėlimo su koronaviruso paveiktais pacientais dirbantiems medikams. G. Kirkilas įsitikinęs, kad taip opozicija ruošiasi artėjantiems parlamento rinkimams.

„Šiuo atveju kategoriškai pasisakysiu, nes opozicija šį kartą tikrai destrukcija užsiima ir ko nederėtų šiais laikais daryti. Tai specialiai registruoja nerealius pasiūlymus, o po to nepavyksta priimti. Medikų atlyginimai bus padidinti, ir sprendimai bus priimti, nes tą reikia daryti. Jeigu sakoma 50 proc., jie užfiksuoja 100 proc. ir dar daugiau bei dar keletą pasiūlymų. Supainioja viską. Čia juk yra pinigai, čia yra biudžetas. Tai nėra taip paprasta kažkokį pasiūlymą registruoti ir daryti populizmo varžybas. Manau, opozicija elgiasi neatsakingai“, – „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Pasak G. Kirkilo, dauguma yra šiuo metu maža, o opozicija tuo naudojasi.

„Dauguma yra šiuo metu labai maža, jei nėra kokio Seimo nario, o taip ir buvo šiuo atveju. Tai opozicija ištraukia korteles ir nebalsuoja. Reikia 71 Seimo nario, o dar keli (iš valančiųjų. – ELTA) karantinuojasi“, – sakė G. Kirkilas.

G. Kirkilas tikisi, kad kitame Seimo posėdyje pavyks padidinti algas medikams. Pasak jo, į valdančiųjų gretas grįš parlamentarai, kurie šiuo metu karantinuojasi.

Seimui antradienį du kartus balsuojant nebuvo priimtos Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Astos Kubilienės pateiktos Žmogaus užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos, siūlančios pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose karantino sąlygomis dirbantiems medikams mokėti 50-100 proc. dydžio priedus.

Už įstatymo pataisas balsavo 51 Seimo narys, susilaikė 6, perbalsuojant už jas buvo 54 Seimo nariai, susilaikė 2 parlamentarai. Toks balsavimas neleido priimti įstatymo pataisų.

Baudos už karantino draudimų nesilaikymą

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas įsitikinęs, kad antradienį Seime priimtas sprendimas didinti baudas už karantino draudimų nesilaikymą yra buvo reikalingas.

„Manau, kad tai reikia daryti. Tai nereiškia, kad visos sankcijos arba baudos buvo naudojamos, bet kadangi tokia informacija yra iš Vyriausybės, iš policijos, tai tokios sankcijos turi būti, nes jas įveda ir kitos šalys“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė G. Kirkilas.

„Nieko mes čia ekstra neįvedėme, bet jeigu žmonės nesilaiko (...), tai tokios baudos turi būti. Jas įveda praktiškai visos šalys“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seimas antradienį pritarė siūlymui didinti baudas už privalomojo karantino nesilaikymą. Baudos bus padidintos iki 6 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

O tai Kirkilas

Jau per senas varžyboms, jau nebespėja papuniuks...?

Klausimelis

Ar jau sumazintas seimo nariu skaicius. Niekas neisvaziaves i uzsieni, visi Lietuvoje, o tiek mazai seimo nariu. Jei sumazintas seimo nariu skaicius , tai tegu spauda viesai paskelbia.

A

Visi ten juos vienodi tik parciju pavadinimai skiriasi,o tau senas komunistini bebre seniai laikas po lapais kavotis ir nerodyt visiem seniai atsibodusio snukio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS