G. Kirkilas: „valstiečiai“ nekovoja dėl Seimo pirmininko posto | Diena.lt

G. KIRKILAS: „VALSTIEČIAI“ NEKOVOJA DĖL SEIMO PIRMININKO POSTO

Nepaisant to, kad „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kaip ultimatyvų reikalavimą traktuoja „socialdarbiečių“ norą užimti Seimo pirmininko kėdę, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas teigia, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dėl šios pozicijos nekovoja.

Dėl to, tvirtina G. Kirkilas, „socialdarbiečiai“ lieka prie savo reikalavimo gauti Seimo pirmininko kėdę. G. Kirkilas užsimena, kad „valstiečių“ derybininkas Viktorui Pranckiečiui siūlo žemesnį – Seimo pirmininko pavaduotojo postą.

„Mes nekeičiame šitos pozicijos, nes nei vienas iš koalicijos derybų dalyvių ir nereikalauja jos keisti. Nei „valstiečiai“, nei „tvarkiečiai“, nei mes“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė „socialdarbiečių“ lyderis.

Pasak G. Kirkilo, nei nedalyvausianti balsavime dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu opozicija, nei pats V. Pranckietis nedalyvauja derybose, o LVŽS nerodo iniciatyvos išlaikyti Seimo pirmininko postą.

Manau, kad ir dabar reikėtų tartis, o ne visokiais laiškais keistis, emocijomis ir visa kita.

„Jo (V. Pranckiečio. - ELTA) partija dėl šitos pozicijos nekovoja“, – teigė LSDDP lyderis.

G. Kirkilas priminė, kad buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pats atsistatydino ir tapo pirmuoju Seimo pirmininko pavaduotoju, taip sutarus su tuometinėmis valdančiosiomis jėgomis. Tai, pasak jo, galėtų būti pavyzdys, kad dėl V. Pranckiečio tolesnio likimo yra būtina tartis.

„Manau, kad ir dabar reikėtų tartis, o ne visokiais laiškais keistis, emocijomis ir visa kita“, – sakė G. Kirkilas.

Pasak LSDDP pirmininko, „valstiečiai“, jo žiniomis, V. Pranckiečiui siūlė Seimo pirmininko pavaduotojo poziciją.

„Kiek aš žinau, jam buvo pasiūlyta, bet kodėl čia tokios emocijos, tai nelabai suprantu“, – teigė „socialdarbietis“, priminęs, kad bet kuriuo atveju LVŽS turės bent dvi Seimo pirmininko pavaduotojo pozicijas.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis savaitės pradžioje teigė, kad klausimas dėl daug aistrų sukėlusio Seimo pirmininko posto iš derybų niekur nedings, nes šios pozicijos reikalauja LSDDP.

ELTA primena, kad praėjusį ketvirtadienį „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir „valstiečiai“ pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo. Susitarime pažymima, kad Seimo pirmininko postą siūlys „socdarbiečiai“. LSDDP pirmininkas G. Kirkilas patvirtino, kad partija siūlys būtent jo kandidatūrą. Pats Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti neketina.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ragana

Jau vaikšto subinę atkišęs,ūsai parudę nuo pypkės,plaukai amžinai netvarkingi,susimetęs į kuprą-ir bus jis,mat,antras valstybės žmogus...ar jie praranda pagarbą valstybei,ar suserga didybės manija???

Karkale

pasižiūrėk į veidrodį,koks iš tavęs pirmininkas.Senas bezdalas varykis tik į pensiją,gal užtaks jau prie to lovio kaip kuiliui kriuksėti.

piktas

eik ant peciaus senas komuniste,68 m. dar bl sedi ant musu visu sprando...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS