G. Landsbergis ragina Baku nutraukti ugnį, pradėti derybas su Kalnų Karabacho armėnais | Diena.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA BAKU NUTRAUKTI UGNĮ, PRADĖTI DERYBAS SU KALNŲ KARABACHO ARMĖNAIS

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Azerbaidžaną nutraukti ugnį ir pradėti derybas su Kalnų Karabacho armėnais.

„Raginame nedelsiant nutraukti ugnį ir pradėti dialogą tarp Baku ir Karabacho armėnų, nes tai vienintelis kelias į taikų sambūvį“, – žinutėje socialiniame tinkle X antradienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, Azerbaidžano veiksmai kenkia tarptautinės bendruomenės pastangoms užtikrinti ilgalaikę taiką.

Baku antradienį pradėjo karinę operaciją separatistiniame Kalnų Karabacho regione ir pareikalavo, kad Armėnijos pajėgos visiškai pasitrauktų iš ginčijamos kalnuotos teritorijos, nes tai, anot Baku, yra būtina taikos sąlyga.

Pastaraisiais mėnesiais Armėnija kaltina Azerbaidžaną kariuomenės telkimu ir smerkia vienintelės sausumos jungties su Kalnų Karabachu blokadą.

Naujausias eskalacija vyksta praėjus beveik trejiems metams po trumpo, bet žiauraus Armėnijos ir Azerbaidžano karo dėl kalnuoto regiono.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

vėl

Landsbergis žagina

Lansbergis karabl

Idy …..

to ...

litvinų shūdvabali, subyrėjus Rusijos imperijai, Karabachas buvo nepriklausoma valstybė. Jau tada ją užpuolė arzebaidžano išsigimėliai. Po lenino perversmo Karabachą kuriame gyveno 95% armėnų, priskyrė armėnijai. Net arzebaidžanas pripaažino. Tik sralinas patvarkė kitaip. Jei Karabachas arzebaidžano, tai lietuva rusų. Palaikom nuosekliai banditą sraliną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS