G. Landsbergis: Rusija visada gali atitraukti karius nuo Ukrainos sienų ir atsiprašyti | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: RUSIJA VISADA GALI ATITRAUKTI KARIUS NUO UKRAINOS SIENŲ IR ATSIPRAŠYTI

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžia, kad daugiau nei 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienos sutelkusi Rusija visada gali atsitraukti ir atsiprašyti Ukrainos žmonių, kad be reikalo juos gąsdino.

„Diplomatija visada gali išspręsti konfliktą, Rusija visada gali atsitraukti, susirinkti savo karius, grąžinti juos į Tolimuosius Rytus ir atsiprašyti Ukrainos žmonių, kad juos be reikalo gąsdino. Bet visa tai yra jos sprendimas ir apsisprendimas, ar ji tai nori padaryti“, – LRT radijo laidoje „Svarbus pokalbis“ teigė G. Landsbergis.

„Aš manau, kad Rusija daro viską, kad įtikintų ir jus, ir visus kitus, kad ji to negali padaryti, bet ji taip pat yra tam tikras derybinės galios didinimas. Aš tikiu, kad Rusija tikrai gali atsitraukti, traukiniai važiuoja į abi puses“, – akcentavo jis.

Diplomatija visada gali išspręsti konfliktą, Rusija visada gali atsitraukti, susirinkti savo karius, grąžinti juos į Tolimuosius Rytus ir atsiprašyti Ukrainos žmonių.

Ministras pažymėjo, kad šiuo metu Europa yra arčiausiai prie labai pavojingo konflikto.

„Aš manau, kad įtampa yra laikoma labai aukšta, ir tai, kad karo tikimybė yra reali, nepaneigia fakto, kad galima atsitraukti nuo karo. Bet šiandieną mes iš tikrųjų esame arčiausiai prie labai labai pavojingo konflikto“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad, Rusijai sutelkus gausias karines pajėgas prie Ukrainos sienos, Maskva reikalauja NATO ir JAV saugumo garantijų. Vakarų valstybės savo ruožtu reikalauja, kad Rusija atitrauktų prie Ukrainos sienos sutelktus savo karius.

Rašyti komentarą
Komentarai (159)

Nu n

Isskvieskit jam gydytojus, kiek gali broileris kliedeti

Benas

Gabrieliau, tu irgi gali atsiprasyti ir pasitraukti. Kodel mes kisames i kitu valstybiu reikalus, tai toks pat reikalas. Savo valstybe ziurekim, o tu mars dirbti i klaipedos baldus

Mykolas

Gaila žmogaus ,visiškas neadekvatumas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS