G. Landsbergis: šiemet vykstantys rinkimai pasaulyje gali sumažinti dėmesį Ukrainai | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: ŠIEMET VYKSTANTYS RINKIMAI PASAULYJE GALI SUMAŽINTI DĖMESĮ UKRAINAI

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad 2024 metais daugelyje šalių vykstantys rinkimai gali nukreipti dėmesį nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje.

Taip jis penktadienį kalbėjo atidarydamas septynioliktą kartą Lietuvoje vykstančią užsienio ir saugumo politikos konferenciją „Sniego susitikimas 2024“.

Pasak jo, prasidėję 2024-ieji daugelyje šalių – rinkimų metai, todėl dėmesys jose nukryps į vidaus politiką, o tai gali sumažinti dėmesį Ukrainai.

„Vakarai teikė karinę ir finansinę paramą Ukrainai, kad ši galėtų gintis. Nors suteikta parama reikšminga, dabar jos tepakanka palaikyti fronto liniją, bet toli gražu ne Ukrainos strateginiam tikslui – atsiimti teritorijas ir pasiekus pergalę mūšio lauke didinti galią. Nepakankamai padėdami Ukrainai, drąsiname Kremlių“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Nepakankamai padėdami Ukrainai, drąsiname Kremlių.

Atidžiausiai pasaulyje šiais metais bus stebimi Jungtinių Valstijų prezidento rinkimai,

Šiemet kasmet vykstančioje konferencijoje „Sniego susitikimas 2024“ dalyvavo Rumunijos, Švedijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai, Lietuvos bei užsienio politikai, kelios dešimtys saugumo politikos ekspertų iš JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių.

Kaip prieš renginį skelbė Užsienio reikalų ministerija, šiemet renginyje diskutuota, kaip efektyviau telkti tarptautinės bendruomenės paramą Ukrainai, aptarti NATO viršūnių susitikimo Vašingtone prioritetai, NATO bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partnerių bendradarbiavimo stiprinimas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Gabrielius Landsbergis, rinkimai, dėmesys Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS