G. Landsbergis: Turkija galėtų padėti nustatyti migrantų tapatybę | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: TURKIJA GALĖTŲ PADĖTI NUSTATYTI MIGRANTŲ TAPATYBĘ

Turkija galėtų padėti nustatyti migrantų, neteisėtai kertančių Baltarusijos ir Lietuvos sieną, tapatybę, kadangi dauguma žmonių atvyksta ir per Turkijos oro uostus, teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Didelė dalis, mūsų žiniomis, asmenų patenka būtent per Turkijos oro uostus ir iš Turkijos organizuojamais skrydžiais. Mūsų įsitikinimu, Turkija turi informaciją apie tų žmonių tapatybę. Šiandien žmonių identifikavimas yra vienas didesnių uždavinių, su kuriais susiduria Lietuvos Vyriausybė“, – žurnalistams trečiadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Bendradarbiaudami su Turkija mes galėtume greitai nustatyti jų tapatybes ir tokiu būdu pareikalauti, kad jie būtų priimami tose valstybėse, iš kurių iškeliavo“, – pridūrė jis.

Ministro teigimu, pastaruoju metu apie tai kalbėta su Turkijos užsienio reikalų ministru, derinamas vizitas į Ankarą.

„Principinė Turkijos užsienio reikalų ministro nuostata yra, kad jie pasirengę bendradarbiauti, konkrečios detalės turi būti aptartos vizito metu, vizitas derinamas kitą savaitę“, – teigė G. Landsbergis.

Jis taip pat sakė, kad analogiškas pokalbis prieš keletą savaičių vyko ir su Irako, iš kur atvyksta daugiausia migrantų, kolega.

Bendradarbiaudami su Turkija mes galėtume greitai nustatyti jų tapatybes ir tokiu būdu pareikalauti, kad jie būtų priimami tose valstybėse, iš kurių iškeliavo.

„Paprašėme suteikti galimybę perkelti konsulinį darbuotoją į Lietuvą arba iš ambasados Varšuvoje, arba iš Užsienio reikalų ministerijos Bagdade. Lietuva galėtų padengti tokio darbuotojo išlaikymo išlaidas tam, kad galėtume kuo skubiau identifikuoti žmones, kurie patenka į Lietuvos teritoriją“, – kalbėjo ministras.

Pastaraisiais mėnesiais išaugo nelegali migracija iš Baltarusijos, iš viso šiemet pasienyje jau sulaikyta daugiau kaip 1,4 tūkst. neteisėtų migrantų, didžioji jų dalis – iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių, dauguma atvyksta be dokumentų.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nu o paskui

Lietuviai susimetam po 5 eu, ir parskraidinam į tėvynę, aš buvau Švedijoje,Norvegijoje, Suomijoje, nenoriu "vasariško Stocholmo", iš savo pusės gal ir 10 eu paaukočiau (likčiau negėręs vieną vakarą) nors neuždirbu daug, bet nesiruošių jų šert. Laikas pinigai, kuo daugiau lauksi tuo ta problema įsišaknys, po mėnesio jie taps "vietiniai". Padėkim krikščioniškai rast tėvynę.

?

O pats,Jonuk, ką veiksi nenustatęs tapatybės?

jocys

tave pades tam kur prisizaisi viena diena anukai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS