G. Landsbergis: V. Čmilytei-Nielsen pareikštas Seimo narių palaikymas nenustebino | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: V. ČMILYTEI-NIELSEN PAREIKŠTAS SEIMO NARIŲ PALAIKYMAS NENUSTEBINO

Valdančiųjų Tėvynės sajungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad 106 parlamentarų palaikymas išrinktai Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen jo nenustebino.

„Prieš išeinant į balsavimą aš V. Čmilytei-Nielsen sakiau, kad prognozuoju 105 (balsus – ELTA). (…) Iš kalbų atrodė, kad žmonės yra linkę ją palaikyti, man tai nuoširdžiai patinka dėl to, kad tai rodo, jog šiandien daugelis frakcijų, išrinktų Seimo narių projektuoja kitokią politiką, kitokį Seimo telkimą nei iki šiol“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Politiko teigimu, jis pats nesiekė tapti Seimo pirmininku.

„Ne postais dabar dalinamės ir kėdes matuojamės, o darome tai, kad valstybė galėtų gyventi kitokioje politinėje kultūroje. Tie pasirinkimai irgi yra su tuo susiję – dalyvauti vienuose rinkimuose, ar ne. (...) Pats balsavau už ją (V. Čmilytę-Nielsen – ELTA)“, – sako TS-LKD lyderis.

Pasak G. Landsbergio, naujoji valdančioji dauguma nieko nelaukus pradės diskusijas dėl Seimo komitetų vadovybių formavimo, tęs ir baigs Ministrų Kabineto formavimą, taip pat pradės rašyti Vyriausybės programą.

Tiesa, apie savo paties galimas užimti pozicijas G. Landsbergis nekalbėjo. Kartu jis teigė, kad valdantieji gali sulaukti paramos iš kai kurių Mišrioje Seimo narių grupėje dirbančių politikų.

Už šią naujosios valdančiosios koalicijos pasiūlytą V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą balsavo 106 Seimo nariai, prieš – 18, susilaikė 5, du biuleteniai buvo negaliojantys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vanka

Veidmainiai ir melagiai. Seimo pirmininkei nesutrukdė KGB karininko auklėjimas, o konservatoriai negirdi ir nemato

:)))))

Kas kalba ? Kas praėjusio seimo vos ne pirmą dieną " parodė kokios kultūros " seimą turime ? Kas pasijonius pradėjo kilnoti ir apatinius apžiūrinėti ? Konservatos ? Užmiršote , "kultūringieji " ? Bjauru klausytis ...eilinė veidmainystė ...nesuprantu ar čia jie tokie " be atminties " zombiai ar rinkėjus tokiais laiko ? Stovi peza ...Gaila , kad ne Pinokiai , matytume kada nosys ilgėja ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS