G. Nausėda apie regionams kylančius iššūkius: reikėtų besti pirštu į du sektorius | Diena.lt

G. NAUSĖDA APIE REGIONAMS KYLANČIUS IŠŠŪKIUS: REIKĖTŲ BESTI PIRŠTU Į DU SEKTORIUS

Vizitus po regionus tęsiantis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad šalies savivaldybės vis dar nėra pakankamai savarankiškos, jog galėtų pačios spręsti joms kylančias problemas.

„Daug klausimų yra susiję su centrinės valdžios sprendimais ir kartais savivaldybės net ir turėdamos pačių didžiausių norų perlipti per tuos centrinės valdžios sprendimus negali, todėl ir daugelio dalykų įgyvendinti negali“, – žurnalistams Šakių rajone teigė G. Nausėda.

Prezidentas tikina dėl šios priežasties inicijavęs pakeitimus, palengvinančius galimybes savivaldybėms skolintis.

„Bet to, ką pavyko padaryti, tikrai nepakanka, kad galėtume kalbėti apie tikrai didesnį savivaldybių savarankiškumą“, – pripažino jis.

Taip pat, kalbėdamas apie šalies regionams kylančius iššūkius, G. Nausėda atkreipė dėmesį į sveikatos ir švietimo sektorius. Šiose srityse, pasak jo, problemos pastaruoju metu tik dar labiau pagilėjo.

„Reikėtų besti pirštu į du sektorius, kuriuose dar toli gražu neišsprendėme problemų, o kai kurios net ir pagilėjo – turiu omenyje, sveikatos apsaugą ir švietimo sistemos situaciją, reformą. Taip, šita reforma buvo numatyta, inicijuota Vilniuje, tačiau daugeliu aspektų labai svarbius sprendimus reikia priimti pačioms savivaldybės“, – sakė šalies vadovas.

„Reikėtų tam tikros bent jau metodinės lyderystės iš ministerijų pusės, kad vis dėlto netrukdytų, o padėtų tą reformą įgyvendinti. Kad tai jau yra šiandienos realija, aš tikrai negalėčiau pasakyti“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas G. Nausėda pirmadienį dirba Šakių rajone.

Prezidentas per kadenciją yra išsikėlęs tikslą aplankyti 60 Lietuvos savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tokius prezidentus turėjom, tokius ir vėl išrinksim

"2017-10-03 13:12 Būsimasis prezidentas turi būti buvęs komjaunuolis ar komunistas, persitvarkęs ir tapęs liberal - globalistu. Prezidentas privalo būti nestovėjęs Baltijos kelyje, nekalbant jau apie dalyvavimą Sausio 13-ąją ginant parlamentą, TV bokštą. Pageidautina, kad būtų "šiaudinis-proginis katalikas", t. y. į bažnyčią vaikštantis tik esant reikalui per didžiąsias šventes. "Gėda" būtų rinkti prezidentu politiką, gyvenantį daugiabutyje ar važinėjantį dviračiu. Negalima prileisti prie valdžios politiko, kuris būtų tarnavęs kariuomenėje. Prezidentas turi gerai pažinoti arba Maskvos, arba Briuselio koridorius ir nebūti alergiškas raidėms Q , W , X. Prezidentas turi būti gražus, nepraplikęs, nenešioti akinių ir patikti pagyvenusioms rinkėjoms. * * *Tokius prezidentus turėjom, tokius ir vėl išrinksim."

Tik pataikyk,

nes kitaip - tarpviete sugadinsi!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS