G. Nausėda dėl J. Narkevičiaus nuomonės nekeičia: trauktis pasiūlyta seniai | Diena.lt

G. NAUSĖDA DĖL J. NARKEVIČIAUS NUOMONĖS NEKEIČIA: TRAUKTIS PASIŪLYTA SENIAI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako blogai vertinantis naujausią istoriją dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus šeimos namo rekonstrukcijos, o pasitraukti jam primena siūlęs seniai.

„Blogai vertinu. Turi tarnybos dirbti savo darbą, į jų darbą nesikišiu, tikiuosi, kad išvados bus padarytos greitai. Tada į vieną arba kitą pusę turi būti labai aiškūs ir greiti sprendimai priimti“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė prezidentas.

„Turi tarnybos išsiaiškinti, ar tai yra šmeižtas, jei tai šmeižtas, atitinkama išvada, jei tai tiesa, toliau diskusijų ir neturėtų būti“, – pridūrė šalies vadovas.

Jis teigė jau pernai išsakęs nepasitikėjimą ministru ir pozicijos nepakeitęs: „Ministras su savimi nešasi didžiulę naštą visokiausių problemų, jo veikla taip pat leidžia manyti, kad ministras neatlieka tinkamai savo pareigų“.

Turi tarnybos išsiaiškinti, ar tai yra šmeižtas, jei tai šmeižtas, atitinkama išvada, jei tai tiesa, toliau diskusijų ir neturėtų būti.

„Aš jau seniai esu pasiūlęs jam trauktis, kaip jūs žinote, jis nepageidaujamas Prezidentūroje. Valdančioji koalicija turėtų įvertinti, ar tokio ministro buvimas palankumo prideda valdančiajai koalicijai žmonių akyse, bet tai dar pusę bėdos, dar didesnė bėda yra tai, kad tokiu būdu mes apskritai devalvuojame politiką ir žmonės į ją žiūri kaip į veiklos rūšį, kuriai taikomi patys mažiausi kokybės ir skaidrumo standartai“, – pažymėjo G. Nausėda.

Premjeras Saulius Skvernelis komentuodamas informaciją apie J. Narkevičių sakė nematantis skandalo – tik „pasektą pasaką“.

„Nematau jokio skandalo, matau pasektą pasaką, pagal pirminius duomenis, o priemonių turėtų imtis teisėsauga“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas.

LRT ketvirtadienį pranešė apie tai, kad dabartinis susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybėje, galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint darželių bei mokyklų remonto konkursus.

Apie tai LRT anonimiškai pasakojo jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ vadovas, buvęs J. Narkevičiaus šeimos draugas.  LRT teigimu, už sėkmę konkursuose 10 proc. nuo laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Anot LRT, pagal dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininko kreipimąsi ikiteisminį tyrimą yra pradėjusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jos atstovė LRT Tyrimų skyriui nurodė, kad „STT šio klausimo nekomentuoja“.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia.

Ekonomikos ministro dar reikės palaukti

G. Nausėda sako, kad šiuo metu svarstomos kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, tačiau rezultato dar reikės palaukti.

„Atsirado kandidatūrų svarstymas, tai jau yra neblogai, bet iki rezultato dar reikia palūkėti. Žinoma, labai norėtųsi, kad atsirastų tam tikras aiškumas ir kertinės ministerijos turėtų savo vadovus, net ir įvertinant tai, kad ponas Vaičiūnas (laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas – ELTA) neblogai susitvarko su savo darbu, bet jis vis dėlto yra laikinai einantis pareigas“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Paklaustas, ar kandidatas artimiausiu metu bus paskelbtas, prezidentas sakė, kad pirmiausia turi būti gautas kandidatų sutikimas.

„(...) Žmonės turi savo interesus, savo veiklos prioritetus ir, norint pasiekti tam tikrų rezultatų, pirmiausia turi būti tų žmonių sutikimas, kandidatų sutikimas“, – sakė G. Nausėda.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi jau septynis mėnesius – nuo tada, kai eurokomisaru paskirtas ankstesnis ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Augis

O ko tas diskelis miegojo 12m o dabar lenda ne į prokuratura prezidentūra? Čia kišo broilerio šakos ausis, prezidente saugokis!

nu,

kas neisku, ??? dejo jaroslavas ANT PREZIDENTO..., nes turi STOGA... :), skverna.... :) hahahahahaaaaa.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS