Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių | Diena.lt

KANDIDATAS Į PREMJERUS S. SKVERNELIS PRIPAŽINO KLAIDAS, ATSIPRAŠO ŽMONIŲ

Seime prezidento Gitano Nausėdos kandidatu į ministrus pirmininkus teikiamas Saulius Skvernelis pripažįsta Vyriausybę padarius klaidų. Viena jų buvo mokytojų streikų krizės suvaldymas. Kalboje Seime jis taip pat atsiprašė už politinius nesutarimus, neigiamai veikiančius šalį.

„Man asmeniškai per trumpą laiką teko sukaupti nemažą politinę patirtį, buvau priverstas tą padaryti. Teko lipti ant grėblių, kurių laiku nepastebėdavau. Teko nudegti ten, kur buvo visai nebūtina. Bet tai buvo mano išmoktos pamokos“, – kalbėjo jis.

„Didžiausia klaida buvo galvoti, kad tiksliai žinome, ko reikia Lietuvai, ir vienintelis tikslas buvo pasiekti kuo greičiau šiuos pokyčius. Visuomenė retai kada pokyčius sutinka džiugiai“, – pridėjo į ministrus pirmininkus siūlomas kandidatas.

Pasak S. Skvernelio, viena didžiausių padarytų klaidų – etatinis mokytojų darbo apmokėjimas.

„Įvedant etatinį mokytojų apmokėjimą lankstumo pritrūko, gaila, nepavyko susitarti, ir sprendimai, kurie randami dabar, nebuvo rasti anksčiau. Aš suprantu, kad kai kada griežta retorika politikoje gali būti klaida. Kaip ir nesibaigiančios rietenos, kaltų ieškojimai, tušti apsižodžiavimai su oponentais. Šias pamokas taip pat išmokau“, – Seime kalbėjo l.e.p. premjeras.

Aš suprantu, kad kai kada griežta retorika politikoje gali būti klaida. Kaip ir nesibaigiančios rietenos, kaltų ieškojimai, tušti apsižodžiavimai su oponentais. Šias pamokas taip pat išmokau.

Pasak S. Skvernelio, jis nori atsiprašyti Lietuvos žmonių už ambicijų kovas ir nesutarimus, kurie kenkia šalies gerovei.

„Šiandien šioje šalyje, matyt, galime kiekvienas, bent aš asmeniškai tai tikrai, atsiprašyti Lietuvos žmonių – kartais demokratinė konkurencija išsigimsta ir vietoje bendro darbo Lietuvos labui jiems tenka matyti ambicijų kovas ir politinius susistumdymus. Tai negerina bendro fono valstybėje“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Kalboje Seime l.e.p premjeras taip pat pažymėjo, kad būsimos Vyriausybės pagrindinis tikslas bus socialinės atskirties mažinimas.

„Aiškus XVII Vyriausybės prioritetas būtų socialinė atskirtis. Ne žodžiais, o konkrečiai darbais pavyko išspręsti sudėtingus ilgus metus strigusius klausimus. Jų naudą pirmiausia patyrė silpniausi – vaikus auginančios šeimos, senjorai“, – Seime kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybės sudėtis paaiškės artimiausiomis dienomis

Prezidentas G. Nausėda sako, kad atnaujintos Vyriausybės sudėtis paaiškės artimiausiomis dienomis.

Šalies vadovas teigė, kad premjeras Saulius Skvernelis jam dar nepateikė konkrečių ministrų kandidatūrų.

„Nieko mes negavome, mes apsikeitėme nuomonėmis (su premjeru), tikrai jokio apibrėžto sąrašo nėra. Jis tikrai gims artimiausiomis dienomis ir, suderinę kandidatūras, mes, manau, galėsime pateikti tuos siūlymus tvirtinimui“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda, Seime pateikęs premjero kandidatūrą.

Ministrų kabinetas atnaujinamas prieš kelias savaites valdančiosios koalicijos sutartį pasirašius „valstiečiams“, „socialdarbiečiams“, „tvarkiečiams“ ir Lenkų rinkimų akcijai.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį, koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

G. Nausėda dar kartą paragino valdančiuosius neeksperimentuoti dėl krašto apsaugos ministro. Šį portfelį gavo „Tvarka ir teisingumas“.

Pasak jo, dabartinis ministras Raimundas Karoblis dirbo sėkmingai, sukaupė reikalingą patirtį ir turi planų ateičiai.

„Atsižvelkime dar į tai, kad artėja gruodžio 4 dieną labai atsakingas NATO viršūnių susitikimas, kuriame bus nubrėžti planai tolesnei šios organizacijos veiklai ir ypatingai su fokusu į mūsų Baltijos regioną“, – kalbėjo prezidentas.

„Taip kad tikrai yra labai rimtų darbų ir mes negalime čia dabar eksperimentuoti“, – pridūrė jis.

G. Nausėda nekomentavo „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio galimybių tapti žemės ūkio ministru, nes tvirtino šios kandidatūros dar negavęs.

Kalbėdamas apie valdančiųjų planus pakeisti mažiausiai keturis ministrus, šalies vadovas užsiminė, kad Lietuvoje galėtų būti mažinamas ministerijų skaičius.

„Neskaičiuosiu, nes dabar tikrai neprisiminsiu, kiek ten pagal tą mūsų sąrašą. Tiek ministrų daug, gal turėtų būti jų šiek tiek mažiau Lietuvoje. Bet reikia tikrai pakalbėti rimtai ir tik tada užsiiminėti matematika“, – teigė prezidentas.

Praėjusį penktadienį G. Nausėdai davus prezidento priesaiką, Vyriausybė jam grąžino įgaliojimus. Tokia procedūra, kartais vadinama mandagumo atsistatydinimu, yra numatyta Konstitucijoje.

Seimas dėl premjero kandidatūros planuoja balsuoti antradienį. Valdantiesiems planuojant keisti daugiau ministrų, Seime gali tekti balsuoti ir dėl Vyriausybės programos.

G. Nausėda priims premjerą

G. Nausėda artimiausiu metu susitiks su premjeru Sauliumi Skverneliu ir valdančiąją koaliciją subūrusių partijų lyderiais aptarti Vyriausybės sudėtį.

Ministras pirmininkas darbo susitikimui pas prezidentą atvyks ketvirtadienį pusę trijų popiet, po šio susitikimo komentarai žiniasklaidai nenumatomi, BNS sakė prezidento atstovas Aistis Zabarauskas.

Keturių valdančiųjų partijų lyderius G. Nausėda priims penktadienį 11 valandą.

Po vadinamojo mandagumo atsistatydinimo G. Nausėda ketvirtadienį pateikė Seimui S. Skvernelio kandidatūrą toliau eiti premjero pareigas.

Derybose dėl Vyriausybės atnaujinimo kol kas daugiausia diskusijų kelia krašto apsaugos ministro pozicija.

Šis postas pagal koalicinę sutartį priklauso „tvarkiečiams“, bet prezidentas išsakė lūkestį, kad krašto apsaugos ministro pareigose liktų Raimundas Karoblis.

GALERIJA

  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
  • Kandidatas į premjerus S. Skvernelis pripažino klaidas, atsiprašo žmonių
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Onute

Pirmoji klaida. Niekada nepakellk pensiju pries rinkimus,zadek ,kad po rinkimu,matysi kaip greit viskas issispres,visi su didziule viltimi puls uz tave balsuoti.O taip viskas gerai,juk sakoma,neimanoma isiems itikti,tada turi nedirbti ir vis prizadeti.Va tada bus gerai.

...

Atsiprašymo mažai, atgailos reikia!.. bent keli metai nebūty.

earht king

atsiporašimo per maža, juk žmonių melavimo ir savo tvirto žodžio fokusais nieko nebus, pono žodžiai, yra pastovus melagiu ir apgaulės būdų,verti, tik atsistatydinimui, o ne kandidaturos į premjerus netinkamas, labai blogai kad taip lengvai yra keliami lupenu, darbai, kokius gerus darbus nusipelnė tas ponas juk nieko gero nėra ir nebuvo , o ponas gitanas, spresti turi visu grežtumu, o ne cackintys reiktu, juk sulaužė visa etikos orumo žmogaus norma kaip vaikas darželinukas aš atsiprašau, darželi tėveli už blogi atsiprašau, reikštu lupenos vaiko išdaigom, ,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS