G. Nausėda užsienio žiniasklaidai: Rusijos imperijos apetitas neturi jokių ribų | Diena.lt

G. NAUSĖDA UŽSIENIO ŽINIASKLAIDAI: RUSIJOS IMPERIJOS APETITAS NETURI JOKIŲ RIBŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu „Al Jazeera“ teigė, kad Rusijos imperijos apetitas neturi jokių ribų, todėl, akcentavo jis, reikia padaryti viską, kad Ukraina pasiektų pergalę.

„Manau, jei Putinui pasiseks, jis gali ateiti ir pas mus. Ir čia kalbama ne tik apie Lietuvą, kitas taikinys gali būti Moldova, Rumunija, Baltijos šalys, Lenkija. Šios imperijos apetitas yra be jokių limitų“, – televizijai „Al Jazeera“ savaitgalį sakė šalies vadovas.

Pasak prezidento, Lietuvos saugumas priklausys tik nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje pabaigos. 

„Vienintelis scenarijus, kuriuo galėtume išvengti Putino agresijos prieš mūsų šalis – Ukrainos sėkmė. Jei Putinas bus sustabdytas, tai gali būti jo eros pabaiga“, – kalbėjo G. Nausėda. 

Manau, jei Putinui pasiseks, jis gali ateiti ir pas mus. Ir čia kalbama ne tik apie Lietuvą, kitas taikinys gali būti Moldova, Rumunija, Baltijos šalys, Lenkija.

Atsakydamas į žurnalistės klausimą dėl kylančių grėsmių, kad Rusijos Federacija gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus, G. Nausėda pabrėžė, jog visgi būtina imtis visų įmanomų Rusijos veiksmus stabdančių priemonių.

„Jei nieko nedarysime, tai bus tiesioginis kvietimas Putinui veikti toliau“, – pridūrė prezidentas. 

Gairės: Gitanas Nausėda, interviu, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS