G. Nausėda: Žiežmarių ir Biržų įvykiai iliustruoja socialinę atskirtį | Diena.lt

G. NAUSĖDA: ŽIEŽMARIŲ IR BIRŽŲ ĮVYKIAI ILIUSTRUOJA SOCIALINĘ ATSKIRTĮ

Žiežmarių ir Biržų įvykiai tiesiogiai iliustruoja socialinę atskirtį, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„Problemos neneigiame, tačiau stumiame ją nuo savęs, kai ji priartėja prie mūsų šiek tiek arčiau, nei norime prisileisti. Tačiau dėl to ji nedingsta. Nei be tėvų globos likę vaikai, nei žmonės su negalia neturi būti atstumti, atskirti ir stigmatizuojami. Pagarba jų orumo išsaugojimui – tai mūsų pačių orumo ir brandumo įrodymas“, – trečiadienį savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ teigė prezidentas.

Jis reagavo į atvejus, kai Biržuose vietos bendruomenė blokavo planus pastatyti globos namus aštuoniems be tėvų globos likusiems mažamečiams, o Žiežmariuose gyventojai ketina blokuoti namų, kuriuose norima apgyvendinti dešimt protinę negalią turinčių žmonių, statybas.

Vietos bendruomenės žiniasklaidoje pastarosiomis dienomis išreiškė baimę dėl savo ir savo vaikų saugumo, taip pat nevengė užgauliojančių epitetų žmonėms, kuriuos planuojama įkurdinti jų kaimynystėje, taip pat gyventojai teigė, kad savivaldos institucijos su jomis nederino savo planų, neatsiklausė jų nuomonės.

„Atjautos negana – privalome jausti atsakomybę už pažeidžiamuosius ir nuoširdžiai rūpintis jų gerove. Išsigąsti sunkumų neturėtų būti mūsų kelias. Nei bendruomenių, nei atsakingų valdžios atstovų. Ginkime tuos, kurie yra labiausiai nuskriausti ir kuriems reikia didžiausio mūsų visų dėmesio. Ačiū tiems, kurie šįkart netylėjo ir garsiai prabilo už mūsų visų tyliąją Lietuvą“, – rašė G. Nausėda.

Trečiadienį dėl situacijos Biržuose ir Žiežmariuose institucijas ir vietines bendruomenes imtis veiksmų paskatino ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ALGIS

JEIGU EUROPOS SĄJUNGA PANAIKINS IŠMOKAS , TADA NUSTOS DIDĖTI ATSKIRTIS TARP TURČIŲ IR EILINIŲ ŽMONIŲ , NES VISOS IŠMOKOS PATENKA Į TURČIŲ RANKAS , ŠIE MODERNIZUOJA ''VERSLĄ'' IR TADA JAU LUPA DAR DIDESNIUS PINIGUS

Marytė

Baisu kur ritasi visuomenė. Nei vaikai, nei žmonės su negalia neverti kaimynystės. Pagalvokite apie tai o jeigu tai būtų jūsų vaikai ir anūkai, likę be jūsų globos. Žmonės jūs be jokios empatijos. Kur jūsų atjauta artimam? Gėda. Norite gražios ir švarios visuomenės, tai ko siekė Hitleris. Gėda! Vaikai verti meilės, kai jos nerodome, tokią ir turime susvetimėjusią visuomenę. Neįgalūs verti pagarbos. Kas 2 šeimoje rasime tokių žmonių. Tai negi visus išnaikinti?

Turniškėse

vietos yra ir
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS