G. Nausėdos patarėjas apie A. Lukašenkos pažadus dėl pilietybės lietuviams: tai – melas | Diena.lt

G. NAUSĖDOS PATARĖJAS APIE A. LUKAŠENKOS PAŽADUS DĖL PILIETYBĖS LIETUVIAMS: TAI – MELAS

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, kad autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos pažadas daryti viską, kad „sąžiningiems ir geriems kaimynams“ būtų suteikiama Baltarusijos pilietybė, yra eilinė propagandinė žinutė.

„Tai yra melas, atmieštas propaganda, ir turbūt turinys apie tai, ką jis tiksliai įvardija, yra mažiausiai svarbus. Ši propagandinė žinutė yra skirta turbūt pirmiausia Baltarusijos gyventojams ir piliečiams parodyti, kad Baltarusija lyg yra atvira, draugiška, su visais norinti sugyventi valstybė, niekam nieko blogo nedaranti, nekenkianti, o aplinkiniai yra tokie, kurie siekia kažko piktybinio prieš Baltarusiją. Ir tai yra visiškas melas. Tai yra valstybė, prisidedanti prie karinės agresijos, dalyvaujanti karinėje agresijoje prieš Ukrainą ir taip pat prieš mus organizuojanti įvairias atakas žmonėmis, stumiant juos per sieną. Tai yra priešiška valstybė ir viskas, kas iš ten išeina, turėtume taip ir vertinti – tai yra eilinė klasta arba propagandinė žinutė“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė K. Budrys.

Ši propagandinė žinutė yra skirta turbūt pirmiausia Baltarusijos gyventojams ir piliečiams parodyti, kad Baltarusija lyg yra atvira, draugiška.

K. Budrys neatmeta, kad motyvų pasikeisti pilietybę po A. Lukašenkos kvietimo gali būti, tačiau, ragina jis, prieš priimant sprendimą vertėtų situaciją įsivertinti etiškai ir morališkai.

„Ir anksčiau būdavo žmonių, kurie nuspręsdavo pakeisti pilietybę, išvykti į kitas šalis, ir tai savaime nėra didelė problema. Jei motyvas bus pakeisti pilietybę, nes Lukašenka pakvietė tai daryti būtent dabar, tai tebūnie, tokia yra jų valia, bet mes čia turėtume turėti ir moralinį, ir etinį, ir visokį kitokį vertinimą atitinkamai, nes tai yra valstybė agresorė, prisidedanti prie nusikaltimų žmogiškumui. Nuo to turėtume atsispirti“, – teigė jis.

ELTA primena, kad neseniai Baltarusijos parlamentaras Olegas Gaidukevičius pasiūlė supaprastinti pilietybės suteikimo režimą Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos piliečiams. Į tai netruko sureaguoti ir A. Lukašenka, pažadėjęs daryti viską, kas įmanoma, kad „sąžiningiems ir geriems kaimynams“ būtų suteikiama Baltarusijos pilietybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS