G. Surplys: kažkurie darbuotojai piktybiškai kenkia ministerijos interesams | Diena.lt

G. SURPLYS: KAŽKURIE DARBUOTOJAI PIKTYBIŠKAI KENKIA MINISTERIJOS INTERESAMS

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, reaguodamas į premjero pastabą, kad Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ypač pasižymi nenoru kažką daryti ir biurokratiniu atsirašinėjimu, sako, kad jam tokia situacija ministerijoje yra jau seniai žinoma.

Pasak ministro, šiuo metu ministerijoje inicijuojamas tarnybinis tyrimas dėl žiniasklaidai nutekintos informacijos apie vadinamųjų vaučerių vertinimą.

„Ta bėda ministerijoje egzistuoja jau senokai, kažkurie darbuotojai, nepaisant mano prašymo taip nesielgti, piktybiškai kenkia ministerijos interesams ir šiuo konkrečiu atveju - Vyriausybės interesams, tad mes inicijuojame tarnybinį tyrimą. Žiūrėsime, kas iš tų darbuotojų ne tik, kaip premjeras sako, bando piktybiškai nieko nedaryti, bet dar ir bando kenkti Vyriausybei bei ministerijai informacijos nutekinimais. Atliksime tyrimą ir galėsime paskelbti išvadas“, - Eltai sakė žemės ūkio ministras.

Komentuodamas portalo 15min.lt gautą ir paviešintą neoficialų Žemės ūkio ministerijos parengtą vaučerių sistemos vertinimą, kuriame teigiama, kad vaučeriai pakenks verslui, institucijoms ir patiems pirkėjams, G. Surplys sako, kad tai tebuvo darbinis susirašinėjimas, o tikrasis dokumentas pasirodys tik lapkričio 21 dieną.

„O dėl to neva nutekinto dokumento galiu pasakyti, kad tai yra darbinis susirašinėjimas, kurio aš tikrai neturiu komentuoti. Lapkričio 21 dieną mes turėsime galutinį ministerijos pasiūlymą, kuris bus praėjęs ir politinės vadovybės filtrą, tuomet galėsime sugretinti, kokie tie pasiūlymai buvo pradiniame susirašinėjame ir tame oficialiame pateiktame dokumente“, - sakė G. Surplys.

Premjeras Saulius Skvernelis LRT radijui antradienį teigė tokio dokumento nematęs, todėl neturįs ko komentuoti: „Kai matysiu oficialų ministro pasirašytą raštą, tada galėsiu vertinti ministerijos siūlymus“.

S. Skvernelio teigimu, kartu su vaučerių sistema bus siekiama mažinti biurokratinės ir administracinės veiklos kiekį mažiesiems prekybininkams.

Pasak ministro pirmininko, bendrai ŽŪM ypač pasižymi nenoru kažką daryti ir biurokratiniu atsirašinėjimu: „Jie suranda daugybę priežasčių, kaip kažko nedaryti, o ne kaip kažką naudingo nuveikti. Todėl ūkininkai, perdirbėjai pasigenda konkrečių ministerijos veiksmų ir pagalbos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

I dantis

Kuponai apsaugos ministerija nuo smeklu ir vaiduoklių. Jie turi magiška galia.

Kuponevicius

Visi, kurie priešinsis kuponu įvedimui, ir dar kritikuos dabartine vyriausybė, taps vyriausybės priešais. Juos policija persekios, naktimis medžios, naikins, baus, kals ant kryžiaus, šaulys arba degins ant laužo. Visi privalės tureti su savimi bent po viena kuponą - vietoje tapatybes įrodymo dokumento. Kitaip bus abzdiec.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS