I. Šimonytė atkerta A. Verygai: yra manipuliuojama žodžiais | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ ATKERTA A. VERYGAI: YRA MANIPULIUOJAMA ŽODŽIAIS

Buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai teigiant, kad narkotinių medžiagų dekriminalizavimas visuomenei formuoja požiūrį į narkotikus kaip į pramogą, premjerė Ingrida Šimonytė atkerta, kad tai tik manipuliavimas žodžiais.

„Na, tai yra manipuliavimas žodžiais, dėl kurio man labai gaila. Ne vieną kartą turbūt ir Seimo salėje skambėjo žodis legalizavimas, nors niekas nekalba apie jokį legalizavimą, kalbame apie baudžiamosios atsakomybės pakeitimą administracine atsakomybe. Aš noriu priminti, kad tokia tvarka Lietuvoje galiojo iki 2018 metų. Noriu priminti, kad valstybinėje strategijoje, kurią patvirtino buvęs Seimas, dekriminalizacija buvo numatyta ir už tą strategiją balsavo turbūt nemenka dalis dabartinės opozicijos, o tuo metu valdančiosios daugumos. Čia galbūt yra bandymas manipuliuojant žodžiais suteikti regimybę projektui to, ko tame projekte iš tiesų nėra“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo premjerė.

Čia galbūt yra bandymas manipuliuojant žodžiais suteikti regimybę projektui to, ko tame projekte iš tiesų nėra.

I. Šimonytės teigimu, projektas kalba apie baudžiamosios atsakomybės, kuri, jos nuomone, yra perteklinė, pakeitimą administracine, o ne apie narkotinių medžiagų legalizavimą, todėl priežasčių nepalaikyti projekto premjerė teigė nematanti.  

„Pirmiausia baudžiamoji atsakomybė atsirado prieš keletą metų, mes vargiai galime pasakyti, kad baudžiamosios atsakomybės atsiradimas kažkaip lemtingai pakeitė situaciją ir ją pagerino. Antras dalykas, aš tikiu prevencija ir efektyvia pagalba priklausomiems žmonėms, nes mes kalbame apie žmones, kuriuos mes baudžiame iš esmės už priklausomybę, kuri yra liga. Mes nekalbame apie prekeivius ar kitus žmones, kurie verčiasi kažkokia nusikalstama veika, bet mes kalbame apie tuos, kurie patys vartoja, tai yra priklausomybė“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Vyriausybė yra jau dabar įtraukusi į ateinančių metų biudžeto įstatymo projektą papildomas lėšas šiems tikslams. Ir jeigu Seimas priimtų tokį sprendimą ir vis dėlto grąžintų, ne nustatytų, o grąžintų administracines atsakomybę už tokio pobūdžio nusižengimus, manau, kad tinkamai išplėtus tiek prevencijos ir gydymo, tiek ir reabilitacijos paslaugas, tikrai galima pasiekti geresnių rezultatų, ir tą liudija ir kitų valstybių patirtis“, – pridūrė premjerė

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje svarstymo stadiją turėtų pasiekti vienas iš valdančiosios Laisvės frakcijos prioritetinių klausimų – mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektas. Laisvės frakcijos narės M. Danielės inicijuotos pataisos, kuriomis siekiama perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK), jau yra įveikusios pateikimo stadiją ir po diskusijų su ekspertais buvo apsvarstytos visuose šio klausimo svarstymui paskirtuose komitetuose.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga teigia, kad priėmus Laisvės frakcijos inicijuotą mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektą, visuomenei būtų siunčiama žinia, kad valstybė vertina narkotines medžiagas kaip pramogą.

„Aš manau, kad tai būtų labai aiški žinia žmonėms, kad valstybė vertina narkotines medžiagas kaip tam tikrą pramogą, nemato čia didelės problemos“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė A. Veryga.

„Tiesą sakant, šių pataisų teikėjai per daug ir nesiginčija, ir neslepia, kad jų tolimasis tikslas yra visgi ne tik dekriminalizuoti, bet ir legalizuoti kai kuriuos narkotikus“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Manipuliuoti valstybe yra paprasčiau negu žodžiais - pritari koalicijos partnerių utopijoms ir viskas gerai - tu toliau valdai, nes jie atsakys pritardami tau. Tik 1 klausimas? Kur eina mūsų valstybė?

ŠimONYTE

Atsipeikėk,kokie narkotikai visai nukvakus boba

IR VEL ... sikmonyte atkerta Verygai , sikmonyte-

atkerta prezidentuj , sikmonyte atsikirto prezidento patarejai ...ir t.t savos kurybos nera , mastymo nebeliko , -lieka tik ,,,atsikirtinet,,, savo sukurptos debilu vyriausybes klaidas pripazysta -bet jas taisyt neketina ... antraip sakant DURNE VALDO JOS DURNUMAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS