I. Šimonytė konkrečių pavardžių naujoje Vyriausybėje neatskleidžia | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ KONKREČIŲ PAVARDŽIŲ NAUJOJE VYRIAUSYBĖJE NEATSKLEIDŽIA

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD), Liberalų sąjūdžiui ir Laisvės partijai pirmadienį pasirašius valdančiosios koalicijos sutartį, kandidatė į premjerus Ingrida Šimonytė kol kas neatskleidžia konkrečių pavardžių, kas galėtų eiti ministrų ar Seimo pirmininko pareigas.

„Kai tik susitarsime, iškart pranešime. Dabar pranešame, kas yra susitarta ir fiksuota parašais – kad bus siūloma mano kandidatūra į ministro pirmininko postą. Daugiau jokios kitos kandidatūros nėra sutartos“, – po sutarties pasirašymo žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, tikimasi dėl dalies konkrečių pavardžių su koalicijos partneriais susitarti dar šią savaitę.

„Netrukus, (...) kada rasime visoms trims partijoms tinkamą laiką, galėsime susitikti ir diskutuoti, kokiu keliu dėliotis konkrečias personalijas“, – kalbėjo kandidatė į premjerus.

I. Šimonytė taip pat teigė, kad postai bus skirstomi proporciškai pagal koalicijos partnerių frakcijos dydžius.

„Aš tikiuosi, kad žmonių „apvalinti“ skaičiais po kablelio nereikės. Tiesiog ieškosime tokio susitarimo, kuris būtų pakankamai komfortiškas visiems koalicijos partneriams“, – teigė I. Šimonytė.

Aš tikiuosi, kad žmonių „apvalinti“ skaičiais po kablelio nereikės.

Komentuodama kai kurių apžvalgininkų mintis, esą dėl postų koalicijos partnerių diskusija bus itin aštri, I. Šimonytė teigė tikinti, kad susitarti pavyks

„Diskusijų bus, jų buvo ir iki šiol. Tai, kad mes sutartį šiandien turime, rodo, kad, nepaisant diskusijų ir to, jog kartais yra skirtingi požiūriai, (...) vis dėlto yra įmanoma rasti tokią formuluotę, kuri gerai užfiksuotų geriausią šalių valią siekti vieno ar kito rezultato. Nežinau, kodėl tai turėtų pasikeisti“, – sakė politikė.

A. Armonaitė: kandidatei į premjerus pateikėme apie 10 galimų kandidatų į ministrus

Savo ruožtu Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė teigė, kad jos vadovaujamai politinei jėgai svarbiausia yra darbų programos ir koalicijos sutarties turinys, tačiau ji neslėpė I. Šimonytei pateikusi dešimt galimų kandidatų į ministrus.

„Žinoma, yra svarbu, kas ir kaip įgyvendins (Vyriausybės programą – ELTA). Aš esu pateikusi kandidatei į premjerus apie dešimt pavardžių – kandidatų į ministrus įvairiose srityse. Nesame įsikibę į jokią kėdę, norime, kad kuo geresni kandidatai, kurie turėtų ir koalicijos partnerių, ir premjerės, ir prezidento palaikymą, užimtų tas pozicijas“, – akcentavo A. Armonaitė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad iki penktadienį vyksiančio pirmojo naujos kadencijos Seimo posėdžio būtina susitarti ir dėl Seimo vadovybės. Pasak parlamentarės, tiek viešai aptariama konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, tiek Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūra į Seimo pirmininkus tenkintų Laisvės partijos atstovus.

„Pasitarsime. Norime, kad tie prioritetai, kurie yra svarbūs Laisvės partijai, turėtų palaikymą. Abi kandidatūros, kurias girdėjau viešojoje erdvėje, manau, kad palaikys tuos prioritetus. Geri kandidatai“, – pridūrė A. Armonaitė.

Trijų partijų lyderiai pasirašė koalicinę sutartį

M. Morkevičiaus / ELTOS, I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

V. Čmilytė-Nielsen: pateiksime stiprius ir kompetentingus kandidatus

Tuo metu Liberalų sąjūdžio lyderė V. Čmilytė-Nielsen teigė tikinti, jog koalicijos partneriams pavyks susitarti dėl kandidatų eiti konkrečias pareigas.

„Iš Liberalų sąjūdžio pusės pateiksime stiprius, kompetentingus kandidatus ir manau, kad rasime bendrą sprendimą“, – teigė liberalų lyderė.

Jos teigimu, jau įvardinti partijos kandidatai į ministrus nesikeičia. Liberalų sąjūdis kiek anksčiau paskelbė, kad vadovauti Aplinkos ministerijai siūlytų Simono Gentvilo kandidatūrą, o Ekonomikos ir inovacijų ministerijai – Simono Kairio.

„Tai yra kompromisinis sprendimas ir labai svarbu, kaip derybų metu pavyks sutarti su koalicijos partneriais“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė taip pat neslėpė, kad Liberalų sąjūdis sieks Seimo pirmininko posto.

Kaip teigė konservatorių lyderis G. Landsbergis, koalicijos partneriai dėl konkrečios kandidatūros į Seimo pirmininko pareigas susitars iki penktadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ką čia slėpti?

Aišku kad švietimo ministeriją pasims pedai - jie labai nukentėjo per Venckienės skandalą o jų pederizavimo programos iki šiol niekaip neprasimušdavo į mokyklas ir darželius. Paims vaikus- bus šviežienos dulkinimui

jo jo

saskaitoos ofšoruose jau laukia įplaukų :D)

Alvydas

Panašu i vaiku daržely . Nesakysiu kas bus ministrais . Juk valstybe valdysite o ne smelio dežeje žaisite . Panašu kad iš Žiegdriu jus kažkas išleido nelaiku .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS