I. Šimonytė: nėra sprendimų dėl naujų sąlygų karantinui įvesti | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: NĖRA SPRENDIMŲ DĖL NAUJŲ SĄLYGŲ KARANTINUI ĮVESTI

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad nėra apsispręsta dėl jokių naujų sąlygų galimam karantino įvedimui be anksčiau skelbto reanimacijos lovų rodiklio.

„Nėra jokio antro punkto, dėl kurio Vyriausybė būtų apsisprendusi ar kažką paskelbusi. Teko man girdėti įvairių interpretacijų, galbūt užuominų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys prieš savaitę yra užsiminęs, kad pandemijos valdymo sprendimai galėtų priklausyti ne tik nuo užimtų reanimacijos lovų bet ir nuo kritinių sričių darbuotojų sergamumo.

„Reikia labai praktiškai žiūrėti į tą situaciją, nes būtų labai blogai, jeigu staiga vienu metu turėtų karantinuotis medicinos darbuotojų“, – kalbėjo premjerė.

Anksčiau Ministrų kabineto nariai yra nusprendę, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų. Šiuo metu jų užimta 100.

I. Šimonytė ketvirtadienį pabrėžė, kad medikų „resursas nėra begalinis“, o plintant omikron atmainai dar niekas nepaneigė, kad skiepas geriausiai apsaugos nuo „sunkios ligos formos ir fatališkos baigties“.

Parlamentas ketvirtadienį neįteisino privalomo medikų ir socialinių darbuotojų skiepijimo, kaip siūlė Vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kvaisa

marmaliuokis greiciau paciai bus /sakes/ tauta atsikveps nuo taves ir visu pridurku kurie kaip uzkereti klonai pritaria siam durnynui iki cinisko zydfasizmo kuri propoguoja svabsaika===

Buka tu

Jungtinėje Karalystėje naikinami visi ribojimai: atšaukiamas kaukių dėvėjimas, skiepų pažymų reikalavimai, draudimai rinktis didelėmis grupėmis ir t.t. O tu? Viską atvirkščiai! Dura!

Birute

Simonyte ziuri i dangu issigandusi galvoja kad gal angelas pades.Ne Simonyte tu galvok apie tai kad prisiekiai LR KONSTITUCIJAI prisiekiai tarnauti zmonems tai ir tarnauk o ne vadovaukis KGB atliekomis lbgt iskrypeliais kuri tu apsistaciusi nori okupuoti vel musu Lietuva.Naikini mus su toms vakcinomis darai byzni su kaukemis kartu su tuo snargliumi Dulkiu kuris gerai ismano bizni jo tai sritis.o apie medicina pis.Galvoji zmones tyles kaip mus vadina aviu banda fasistais jedinstveninkais ne juk aiskiai visi kartoja TAUTA BUNDA todel teks jums visiems atsakyti uz musu mirtis niekinima zeminima.Mes dar pakovosime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS