I. Šimonytės žinia Nacionalinei laboratorijai: pirma reikia spręsti tikrąsias problemas | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖS ŽINIA NACIONALINEI LABORATORIJAI: PIRMA REIKIA SPRĘSTI TIKRĄSIAS PROBLEMAS

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė, komentuodama informaciją apie įdarbinimus Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje (NVSPL), sako „paskutinės minutės“ sprendimus valstybinėse institucijose vertinanti kaip neetiškus.

Jos teigimu, laboratorija pirmiausia turėtų spręsti tikrąsias problemas, o ne perdėtai rūpintis komunikavimu.

„Turėčiau bendresnį atsakymą dėl visų tų paskutinės minutės sprendimų, kurių yra padaryta ne vienoje institucijoje“, – žurnalistams pirmadienį sakė I. Šimonytė.

„Kartais skubant paskelbti kažkokius pirkimus ir kuo toliau įsikasti, tiek ieškant, kur galima būtų priparkuoti savo politinio pasitikėjimo komandą, tiek ir kitais panašiais atvejais, manau, kad toks elgesys yra gana neetiškas“, – pridūrė ji.

Pasak paskirtosios premjerės, NVSPL turėtų koncentruotis į tikrųjų problemų sprendimą, o ne rūpintis komunikacinėmis krizėmis.

„Šiuo konkrečiu atveju turėčiau dar vieną papildomą pastebėjimą, kas dažnai, deja, mūsų viešajame gyvenime atsitinka, kai užuot sprendę tikrąsias problemas, mes viską laikome komunikacine krize ir todėl pasisamdome žmonių, kurie tarsi turėtų spręsti komunikacinę krizę, tarsi ją būtų galima išspręsti be pamatinės problemos sprendimo“, – teigė I. Šimonytė.

Pirmiausia reikėtų spręsti tas problemas, kurios yra organizacinės, darbo, procesų, vadovų ir personalo kompetencijos.

„Komunikavimas su visuomene yra labai svarbus dalykas, visuomenė turi teisę gauti informaciją, valstybės institucijos turi pareigą atitinkamai komunikuoti, bet vis dėlto pirmiausia reikėtų spręsti tas problemas, kurios yra organizacinės, darbo, procesų, vadovų ir personalo kompetencijos, o rūpintis, kaip tai pateikti visuomenei, yra turbūt paskesnis uždavinys, negu pirmesnis uždavinys, kaip dabar tarsi atrodytų“, – sakė ji.

NVSPL vadovas Danas Bakša per trumpą laiką į atsakingas pareigas įstaigoje be viešos atrankos įdarbino ne vieną su stambiais verslais susijusį asmenį.

Kokybės skyriaus vadybos vedėja kelioms savaitėms buvo įdarbinta žinomo verslininko Augustino Rakausko kontroliuojamos bendrovės „Litvalda“ įgaliotoji atstovė Agnė Krušinskaitė, tačiau paliko pareigas BNS pradėjus domėtis įdarbinimais šioje įstaigoje.

Planavimo ir viešųjų pirkimų skyriuje naujai įsteigtose ekonomikos analitiko pareigose taip pat D. Bakšos kvietimu įdarbintas verslininkas ir Seimo narės, „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės padėjėjas Kastytis Masalskas.

Tuo pačiu NVSPL sustiprino pajėgumus komunikacijoje – viešųjų ryšių specialistu mėnesiui įdarbintas komunikacijos agentūros „Bosanova“ akcininkas ir partneris Kristinas Taukačikas, po to paskelbęs parduodantis jam priklausančias bendrovės akcijas.

Pasak D. Bakšos, pastaruoju metu laboratorija sulaukia daug dėmesio, todėl buvo ieškota pastiprinimo komunikacijai.

Pats D. Bakša taip pat derina vadovavimą laboratorijai su dar vienomis pareigomis – direktoriaus patarėjo darbu Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS