Į Tvarkos ir teisingumo frakciją grįžti kalbinamas R. Andrikis: niekada | Diena.lt

Į TVARKOS IR TEISINGUMO FRAKCIJĄ GRĮŽTI KALBINAMAS R. ANDRIKIS: NIEKADA

Seimo narys Rimas Andrikis teigia, kad turi pasiūlymą grįžti į braškančią Tvarkos ir teisingumo frakciją Seime, tačiau to jokiu būdu nedarysiąs. Esą Remigijus Žemaitaitis su komanda partijos vairą iš Rolando Pakso perėmė nedemokratiškais keliais, o ilgamečiam pastarojo bendražygiui R. Andrikiui tai nepriimtina.

„Turiu pasiūlymų grįžti, bet yra tokia patarlė – niekada nesakyk niekada. Šioje vietoje pasakysiu – niekada“, – teigė Seimo narys.

„Labai sunku papasakoti visą istoriją, kodėl palikau frakciją, bet iš esmės situacija susidarė tokia, kad mano giliu supratimu partija iš R. Pakso buvo pavogta, naudojant ne visai demokratinius ir kitokius metodus“, – pridėjo R. Andrikis.

Jis taip pat teigia abejojantis, ar kiti mišrioje Seimo narių grupėje esantys asmenys būtų linkę prisijungti prie „tvarkiečių“. Grupę be R. Andrikio sudaro Andrius Mazuronis, Aušrinė Armonaitė, Petras Gražulis, Aušra Maldeikienė (netrukus išvyksianti į Europos Parlamentą), Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Gintaras Steponavičius ir Povilas Urbšys.

ELTA primena, kad Darbo partijos tarybai paskelbus apie Valentino Bukausko atšaukimą iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos, ši pradėjo braškėti, mat būtina turėti 7 asmenis. Frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius praėjusią savaitę tikino, kad jau yra numatyti žmonės, padėsiantys atstatyti frakciją.

„Aišku, kad planuojame surinkti frakciją, reikia taip daryti (...) Kol kas frakcija negriūna, yra norinčių ateiti“, – sakė V. Kamblevičius, nenorėjęs patikslinti pavardžių.

Šiuo metu be V. Bukausko „tvarkiečių“ frakcijoje yra V. Kamblevičius, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė ir partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

R. Andrikis frakciją paliko praėjusių metų spalį, kada partijos pirmininku buvo perrinktas dabartinis jos lyderis R. Žemaitaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS