Interpeliacijos nesureikšmina: premjerė sako pasitikinti žemės ūkio ministru | Diena.lt

INTERPELIACIJOS NESUREIKŠMINA: PREMJERĖ SAKO PASITIKINTI ŽEMĖS ŪKIO MINISTRU

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad pasitiki Žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku ir nesureikšmina jam Seime praėjusią savaitę inicijuotos interpeliacijos.

„Jeigu ministru nepasitikėčiau, tai būčiau priėmusi tam tikrus sprendimus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

I. Šimonytė teigė, kad į interpeliaciją žiūri kaip į parlamentinio proceso dalį, kur ministras turi galimybę atsakyti į jam pateiktus klausimus.

„Bet kuriam Vyriausybės nariui visą laiką reikia būti pasiruošusiam, kad interpeliacija gali būti pareikšta net tada, kada galbūt tikro pagrindo tam nėra arba argumentai interpeliacijos yra daugiau politiniai nei dalykiniai“, – sakė premjerė.

Visi ministrai turi būti pasiruošę, kad toks išbandymas gali kilti. Aš pati tokiam išbandymui esu pasiruošusi visada. Nieko čia dramatiško ir pikantiško nematau.

„Visi ministrai turi būti pasiruošę, kad toks išbandymas gali kilti. Aš pati tokiam išbandymui esu pasiruošusi visada. Nieko čia dramatiško ir pikantiško nematau“, – pridūrė ji.

Seimo opozicija praėjusią savaitę pranešė surinkusi 56 parašus dėl interpeliacijos žemės ūkio ministrui inicijavimo.

Parlamentarų teigimu, K. Navickas nereaguoja ne tik į opozicijos išsakytas pastabas, bet ir kitų raginimus bendrauti ir bendradarbiauti, sprendžiant aktualius klausimus, neįsiklauso į žemdirbių ir ūkininkų organizacijų, mokslininkų, savivaldos atstovų argumentus.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrams gali inicijuoti ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Kad ministras būtų atleistas iš pareigų, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė, tai yra mažiausiai 71 Seimo narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Regina

Pavadinimas turetu buti Urediju naikinimo verslininkai turi interesu zum pavaldziose tai premjere pasitiki ministru

SUSIJUSIOS NAUJIENOS