Įvardinti trys galimi kandidatai į naujus ministrus | Diena.lt

ĮVARDINTI TRYS GALIMI KANDIDATAI Į NAUJUS MINISTRUS

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas atskleidė potencialius kandidatus į susisiekimo, vidaus reikalų bei žemės ūkio ministrų postus.

Pasak S. Malinausko, susisiekimo ministru siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų – Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministro postui siūloma Andriaus Palionio kandidatūra.

Vis dėlto S. Malinauskas portalui delfi.lt pažymėjo, kad šie kandidatai gali keistis.

Seimui antradienį balsavimo metu pareiškus palaikymą premjerui Sauliui Skverneliui, šis taip pat sakė, kad Vyriausybėje keisis mažiausiai trys ministrai. Pasak jo, tokiu atveju Seimui nereikės iš naujo balsuoti dėl Vyriausybės programos.

„Niekur nėra numatyta, kad turėtų būti balsuojama dėl Vyriausybės programos, net ir keičiantis daugiau nei pusei Ministrų (kabineto. – ELTA), tiesiog yra procedūros, numatytos Seimo statute, kas turi būti padaryta, tai, jeigu bus pasirinktas toks kelias, tai bus pristatyti nauji ministrai, pusės valandos diskusija ir įgaliojimų grąžinimas, Seimas balsuos“, – ministrų skyrimo procedūras Seime aiškino ministras pirmininkas, pridūręs, jog kandidatus prezidento Gitano Nausėdos pritarimui pateiks artimiausiu metu.

Šiuo metu V. Kondratovičius eina Kelių ir oro transporto politikos grupės vadovo pareigas Susisiekimo ministerijoje, J. Narkevičius yra Lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos narys, o A. Palionis yra Seimo socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kirvis

Kosmaras. Greiciau nauji rinkimai. Gal Lietuvos zmones, kaip Ukrainoje, daugiau nebalsuos uz tuos, kurie nors karta jau buvo seime. Nebeimanoma i ju "issidirbinejimus" ziureti.

tai [am] --,,,tiesiog nuostabu,,,

susikisk y subine tuos xoxolus ir ju problemas ---Lietuva skiria y ministrus savo salies problemom spresti , o ne rrupintis xoxoliskom maiDAUNU problemom....

tiesiog nuostabu

Vidaus reikalų ir Susisiekimo ministerijoms vadovauti siūlomi Zbignevo Jedinskio koloradiniai bendražygiai. To paties, kuris prisisriobęs "Facebooke" ragino NATO bombarduoti Kijevą ir Lvovą. Tikiuosi, Ukrainos ambasada Vilniuje pareikš protestą.Ir išvis, kaip draugiška Ukrainai valstybė, kokia dedasi Lietuva, gali bandyti įtraukti į savo vyriausybę tokios toksiškus veikėjus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS