J. Bernatonis neigia kalbas dėl jo paskyrimo į KT: tai sąmokslo teorijos | Diena.lt

J. BERNATONIS NEIGIA KALBAS DĖL JO PASKYRIMO Į KT: TAI SĄMOKSLO TEORIJOS

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijos Seime narys Juozas Bernatonis teigia, kad jam niekas nesiūlė tapti Konstitucinio Teismo (KT) teisėju, nors jis ir atitinka tam keliamus reikalavimus.

„Kalbų nebuvo, tikrai ne. Tai sąmokslo teorijos, spėlionės. (...) Tai nėra derybų objektas“, – Alfa.lt portalui sakė „socialdarbietis“.

Jo teigimu, tokiomis kalbomis bandoma padaryti neigiamą įtaką jų pozicijoms derybose.

„Esu aktyvus derybų dalyvis, partijos Rinkimų štabo vadovas, pirmininko pavaduotojas. Tokiu būdu bandoma diskredituoti tai, dėl ko mes deramės. Tai yra opozicijos reikalai“, – sakė jis.

Pasak J. Bernatonio, esą į šį postą jį deleguoti buvo galima dar prieš 6 ir 3 metus. Kartu jis teigia, kad pasiūlymo galėtų sulaukti ne tik iš Gedimino Kirkilo.

„Nei prezidentas, nei Seimo pirmininkas, nei Aukščiausiojo Teismo teisėjas man to nėra pasiūlę. Jeigu pasiūlytų, pirmiausia apsitarčiau, ar galiu sutarti Seime palaikymą, ir tada nuspręsčiau. (...) Koks pirmininkas bebūtų, aš galiu tikėtis pasiūlymo – tiek iš Viktoro Pranckiečio, tiek iš kito pirmininko“, – tikino „socialdarbietis“.

Šiemet baigsis trijų KT teisėjų kadencijos, tad, kaip Delfi.lt pranešė, suderant naują koaliciją Seimo pirmininko postas „socialdarbiečiams“ galėtų būti reikalingas siekiant J. Bernatonį paskirti KT teisėju.

Naujus teisėjus pateikia Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Seimo pirmininkas ir prezidentas, o paskiria Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

chemikas

KPI chemijos fakulteto partoras ,kai didziausias izulumas ,kad pretenduoja i KT

Jb

Paskutinis šiaudas Fariziejui?

Italas

Pažaisti reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS