K. Navickas: nereikėtų sieti mano interpeliacijos su opozicijos skilimu | Diena.lt

K. NAVICKAS: NEREIKĖTŲ SIETI MANO INTERPELIACIJOS SU OPOZICIJOS SKILIMU

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ragina nesieti jam parengtos opozicijos interpeliacijos su pastarosiomis dienomis įvykusiu Seimo skilimu. Anot K. Navicko, opozicijos boikoto priežasčių sąrašas yra ženkliai platesnis, todėl, pažymi jis, apie atsistatydinimą jis nesvarsto.

„Opozicija visada naudosis susiklosčiusiomis aplinkybėmis, bet nereikėtų tiesiogiai dėti mano interpeliacijos su opozicijos skilimu, nes, kaip ir patys matote iš reikalavimų sąrašo, yra tas klausimų arba temų sąrašas platesnis, tai negaliu čia vertinti. Nesu tiek išmanantis politologinius dalykus, bet nesieju to“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė K. Navickas.

Taip pat K. Navickas sakė nesvarstysiantis apie atsistatydinimą.

„Ne, jei atsilieptume kiekvienas į raginimus pasitraukti, tai koks dešimtas kartas turėtų būti. Tai yra politikos žanras visus ministrus siūlyti atsitraukti, ieškoti jų klaidų. Ši interpeliacija gal skiriasi tuo, kad mano klaidų, dėl kurių aš turėčiau aiškintis realiai ir teisintis, vėlgi nebuvo“, – komentavo ministras.

Opozicija visada naudosis susiklosčiusiomis aplinkybėmis, bet nereikėtų tiesiogiai dėti mano interpeliacijos su opozicijos skilimu.

K. Navickas nelinkęs sureikšminti ir valdančiųjų kolegų kritikos strėlių. Mat, jo teigimu, pagrindinės pastabos, kurias jis vertina, yra iš ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės.

„Kas yra pagrindinis mano darbo vertintojas, tai ministrė pirmininkė. Pastabos, kurias aš gaunu iš savo vadovės, jas ir vertinu, darome pokyčius“, – kalbėjo K. Navickas.

Su prezidentu paskutiniu metu neteko kalbėtis

Kaip teigė ministras, pastaruoju metu apie jo darbo kokybę kalbėtis su prezidentu Gitanu Nausėda neteko.

„Su jo ekscelencija prezidentu aš paskutiniu metu nesu kalbėjęs. Buvome susitikę prieš keletą mėnesių. Aptarėme darbus ir aš tai, kas yra sutarta, kas yra numatyta Vyriausybės programoje, kas yra numatyta Europos žaliojo kurso tiksluose, tas užduotis aš vykdau. Žinoma, ne visiškai sparčiai kaip norėtųsi. Bet stengiamės tiek, kiek galime", – sakė K. Navickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.

kaimuos liko tik moterys ir bobutės.Kelis vietinius vyrus galima pamatyti priešpiet prie kaimo parduotuvės. Paskui - išgaruoja:D) Ką padarei ministre kad bent kažkiek ,,pakelti " kaimą? Tų kelių didelių ūkininkų šefavimas tai dar ne žemės ūkio politika. Reikia kažką daryti kad kaimas taptų patrauklesne gyventi vieta. Ar mėginai tartis su gamintojais dėl supirkimo kainų? Ir durniui aišku kad tiek užsidėt antkainio iš Kaimo supirkus už centus žaliavą yra apsurdas...Ar betnt išstenėjei kokį žodį kai asilas dukys išsirėžes puolė uždarinėt rajonuose paskutines poliklinikas ir ligonines? O pašto skyrius? Gal bent dėl vieno bankomato rajone su bosais susitarei? Taigi ne. Ne tas ponui rūpi. O jei nerūpi, tai tokiam Žemės ūkio ministro postui visiškai netinkat.Py st dink velniop ir be kalbų

Na žinote , pone konservatoriau ministre ,

praleidote progą patylėti . ____jūs paskaitykit "Ūkininko patarėją", apsišvieskite, kokią gražią ateitį numato ŽŪM žemės ūkiui. Kai kitos šalys skiria paramą žemės ūkiui, kad jos pačios apsirūpintų maisto produktais, tai Lietuva skiria 20 mln eurų pelkių atkūrimui ir paukščiukų išsaugojimui. Dirbami plotai sumažės 8 (!) tūkst ha. Ar Lietuva dar turės ką nors eksportuoti? Juk jau nieko negamina, išskyrus žemės ūkio produkciją. Tokios kiaulienos užsiauginame 50% poreikio. Kokia jos kaina bus, kai pasaulyje pradės trūkti maisto? Kiek žemdirbiai beprotestuotų dėl žemės ūkio ministro atleidimo, niekas nekreipia į tai dėmesio. Tai kažin žiemą, kai parduotuvių lentynos bus tuščios, bedarbystė didelė, irgi visi abejingai klausysis valdančiųjų priiminėjamų partnerystės įstatymų? Na, nereikia stebėtis tokiu valdžios pasirinkimu. Kai daugiau nieko nesugebi, reikia parodyti, kad kažką dirbi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS