Kultūrai ir švietimui Seime vadovaus labiau energetiką išmanantis politikas | Diena.lt

KULTŪRAI IR ŠVIETIMUI SEIME VADOVAUS LABIAU ENERGETIKĄ IŠMANANTIS POLITIKAS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas trečiadienį savo vadovu išsirinko Darbo partijos atstovą – 67 m. inžinierių geologą Raimundą Paliuką, kuris anksčiau nieko bendro nei su kultūra, nei su švietimu nėra turėjęs. Tačiau politikas teigia žinąs, kur gauti patarimų. Tarp „patarėjų“ – ir artimieji.

Komiteto nariams naują pirmininką teko rinkti ankstesnei jo vadovei Audronei Pitrėnienei tapus švietimo ir mokslo ministre. 
Prieš tapdamas Seimo nariu R. Paliukas yra dirbęs įvairiose energetikos įmonėse, buvęs aplinkos viceministru.

Kiekvienas Seimo komitetas vadovus išsirenka iš savo narių. R. Paliukas iki antradienio nebuvo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariu. Skubos tvarka per plenarinį posėdį antradienį jis buvo įtrauktas į šio komiteto sudėtį, o tai leido jam dalyvauti pirmininko rinkimuose.

„Kultūros srityje iš tikrųjų nesu dirbęs, todėl šis postas man – didelis iššūkis. Bet turiu vadybos patirties, nemažai pažinčių akademinėje visuomenėje, todėl tikiuosi komitete supratimo ir konstruktyvaus darbo“, – sakė LRT.lt naujasis komiteto vadovas.

Bandydamas suprasti, kas šiuo metu labiausiai rūpi kultūros atstovams, R. Paliukas žada prašyti savo žmonos ir brolio, kurie yra dailininkai, patarimų. Apie švietimo problemas jis tikisi sužinoti iš savo vaikų pasakojimų.

„Labai mėgstu klasikinę muziką, esu Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro gerbėjų klubo narys, todėl dažnai bendrauju ir su iškiliais muzikais, kurie, tikiuosi, man irgi galės būti gerais patarėjais“, – apie būsimą darbą naujose pareigose kalbėjo R. Paliukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS