L. Kasčiūnas tikisi, kad „Rheinmetall“ gamykla pradės veikti kitų metų pabaigoje | Diena.lt

L. KASČIŪNAS TIKISI, KAD „RHEINMETALL“ GAMYKLA PRADĖS VEIKTI KITŲ METŲ PABAIGOJE

Pirmadienį Lietuvai pasirašius susitarimą su Vokietijos karinės pramonės milžine „Rheinmetall“, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas viliasi, kad gamykla pradės veikti jau kitų metų pabaigoje.

„Aš manau, kad kitų metų pabaigoje jau yra galimybė (Rheinmetall – ELTA) pradėti gamybą. Tai būtų labai gerai“, – Eltai teigė L. Kasčiūnas.

Ministras akcentavo, kad šios Vokietijos gamyklos atidarymas stiprina šalies saugumą ir mažina priklausomybę nuo tiekimo grandinių.

„Be galo svarbu čia turėti gamybinį pajėgumą. Tai mažina mūsų priklausomybę nuo tiekimo grandinių, didina mūsų saugumą, galimybę užsipildyti sandėlius, užsipildyti rezervą, kas yra be galo svarbu ir šiame amunicijos segmente. Turėsime galimybę įsigyti iš gamyklos“, – teigė L. Kasčiūnas.

„Ir tai svarbu saugumo požiūriu, kad Vokietijos verslas ateina čia, investuoja, kuria darbo vietas. Tai irgi yra saugumo tam tikras įrodymas“, – pridūrė ministras.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pasirašė susitarimą su Vokietijos karinės pramonės milžine „Rheinmetall“ dėl jos plėtros Lietuvoje. Kaip teigiama ekonomikos ir inovacijų ministerijos išplatintame pranešime, projektui suteiktas stambaus projekto statusas.

Be galo svarbu čia turėti gamybinį pajėgumą.

Anot ministerijos, apie tai, kur bus statoma gamykla, ketinama paskelbti artimiausiomis savaitėmis. Visgi neoficialiais duomenimis, gamykla bus statoma Baisogaloje.

Tikimasi, kad gamykla per metus pagamins dešimtis tūkstančių 155 mm kalibro šaudmenų.

Balandžio pabaigoje Seimas pritarė įstatymų pakeitimams, kurie leistų didžiosioms gynybos pramonės bendrovėms greičiau pradėti projektų vystymą Lietuvoje. Įstatymui įsigaliojus, šie gamintojai galės pradėti projektų vystymą dar negavę statybų leidimų. Šiuos leidimus projektų vykdytojai turės gauti iki statybų pabaigos.

Pakeitimais supaprastinamos su teritorijų planavimu, žemės sklypų formavimu ir statyba susijusios procedūros. Taip sudaromos sąlygos tokios gynybos pramonės veiklą Lietuvoje pradėti per kuo trumpesnį terminą.

Šie įstatymų pakeitimai parengti bendradarbiaujant su Krašto apsaugos ministerija, Aplinkos ministerija ir Vyriausybės kanceliarija.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Darbo birža II

Ne bėda - Baisogala pilna bedarbių aukštos klasės specialistų.

Darbo birža

Kasčiūnai, sprogmenų gamykloje dirbs ~ 150 žmonių. Kiek jau turi pasiruošęs lietuvių specialistų, kiek ar spėsi paruošti iki darbo pradžios? Ar ir Rheinmetale nedirbs nė vieno lietuvio, kaip kad nedirba nė vieno dujų Independeso laive?

vanga

Arteja kremliaus pydorazzku krachas, arteja… :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS