L. Linkevičius krizę Baltarusijoje aptarė su Indonezija | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS KRIZĘ BALTARUSIJOJE APTARĖ SU INDONEZIJA

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai pirmininkaujančios Indonezijos diplomatijos vadove Retno Marsudi aptarė krizę Baltarusijoje.

„Sutarėme, kad reikia ieškoti būdų, kaip atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta Baltarusijoje. Kiek tai pavyks, sunku pasakyti“, – BNS sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jo teigimu, į krizę Baltarusijoje būtina atkreipti dėmesį tarptautiniu mastu.

„Mūsų tikslas yra tą reikalą kelti ir mes tą darysime – ar tai būtų JT Saugumo Taryba, ar kitos organizacijos“, – teigė L. Linkevičius.

JT Saugumo Taryba šią savaitę aptarė padėtį Baltarusijoje Estijos ir JAV iniciatyva, tačiau klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę, jis aptartas per uždaro posėdžio dalį, skirtą „visiems kitiems reikalams“.

JT Saugumo Taryboje sudaro dešimt nenuolatinių narių ir veto teisę turintis „didysis penketas“: Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

atrodo , kad LINKEVIČIUI į užpakalį įkando VAPSA

tai rodo JO paskutiniu metu SKUBŪS n e k o r d i n u o t i NEATSAKINGI veiksmai

su kuo komjaunuoli sita aptarsi

„Lukašenka iš lietuviškų konservatorių išmoko, kaip nuraminti protestus. Skirtumas tik tas, kad Baltarusijoje policija gina Konstituciją, o Lietuvoje 2009 metais policija gynė tuos, kurie pažeidė Konstituciją, tai yra policija gynė konservatorių valdžią, kuri per vadinamąją „naktinę reformą“, pažeisdama Konstituciją, pavoge pensijas ir atlyginimus“, - savo paskyroje parašė Z.Jedinskis

Toks vaizdas

kad komjaunuoliui parsui belocka i svecius atvaziavo.hospitalizuokit parsa kol nevelu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS