L. Linkevičius sulaukė Baltarusijos ministro padėkos skambučio | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS SULAUKĖ BALTARUSIJOS MINISTRO PADĖKOS SKAMBUČIO

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Baltarusijos kolega Vladimiras Makėjus penktadienį telefonu aptarė piliečių grįžimą ir prekių judėjimą.

„Skambutis jo iniciatyva. Pirmiausia, jis padėkojo už mūsų lankstumą ir geranoriškumą Baltarusijos piliečiams grįžti namo naudojantis humanitariniu koridoriumi, taip pat abu pažymėjom, kad gerai koordinuoja veiksmus ir pasieniečiai, ir muitininkai“, – BNS sakė L. Linkevičius.

Jis taip pat teigė, kad baltarusiai norėtų, kad būtų atidarytas dar vienas pasienio punktas.

„Kiek išnagrinėjome galimybes, to negalima padaryti, tačiau Medininkuose esantis postas užtikrintas personalu ir pralaidumas pagerėjęs, rekomendavau naudotis Šalčininkų postu“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Šiuo metu Medininkų pasienio kontrolės punkte, pasieniečių duomenimis, padidėjęs automobilių srautas – eilėje laukia daugiau nei 200 vilkikų, prognozuojama laukimo trukmė iki sienos kirtimo – 18 valandų.

Skambutis jo iniciatyva. Pirmiausia, jis padėkojo už mūsų lankstumą ir geranoriškumą Baltarusijos piliečiams grįžti namo.

Tuo metu Šalčininkų pasienio kontrolės punkte eilėje laukia vos 11 vilkikų, o laukimo trukmė yra apie vieną valandą.

Lietuviai gali grįžti ir per Minską

Užsienio reikalų ministras taip pat priminė užsienyje esantiems lietuviams apie galimybę į Lietuvą grįžti skrydžiu per Minską.

„Tie, kurie atvyksta lėktuvu, jiems nereikia vizos. Jie gali vykti į Lietuvą“, – sakė L. Linkevičius.

Pasak jo, nuolat vertinamas poreikis lietuviams grįžti iš įvairių pasaulio valstybių ir jis turėtų tęstis dar kurį laiką.

„Poreikis ir liks turbūt ilgą laiką, šiek tiek sekame dinamiką. Kiekvienas žmogus yra svarbus“, – teigė ministras.

Jis taip pat teigė, kad penktadienio naktį buvo kilę nesklandumų įsodinant lietuvius Abu Dabyje į Lenkijos oro linijų „LOT“ lėktuvą.

„Nors buvom sutarę su „LOT“, kad gali lietuviai naudotis šituo skrydžiu, bet biurokratinės procedūros taip greitai neapsisuko, reikėjo labai didelių pastangų, kad įvyktų tas įlaipinimas“, – pasakojo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Penktadienio vakarą jungiamuoju skrydžiu iš Varšuvos lietuviai galės grįžti į Vilnių, taip pat artimiausiu metu lietuviai parvyksta ir iš kitų pasaulio kampelių, organizuojami nauji specialieji skrydžiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Audrius

Visų pirma būkime žmonės. Visada.

Tèvas

Padėka Lunkevičiui, o virusas mums , pastoviai gyvenantiems Lietuvoje! Ar ne absurdas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS