L. Linkevičius: V. Putino kalba turėtų atverti akis tiems, kurie dar turėjo kažkokių iliuzijų | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: V. PUTINO KALBA TURĖTŲ ATVERTI AKIS TIEMS, KURIE DAR TURĖJO KAŽKOKIŲ ILIUZIJŲ

Buvęs užsienio reikalų ministras, ambasadorius ypatingiesiems pavedimams Linas Linkevičius teigia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasakytoje kalboje tik dar kartą pareiškė akivaizdžią nepagarbą Ukrainai. Anot jo, toks Rusijos vadovo elgesys yra netoleruotinas, todėl Vakarų valstybės privalo imtis griežtesnių veiksmų.

„Po vakarykštės visomis prasmėmis istorinės kalbos jis (V. Putinas – ELTA) pats atsiskleidė iki galo, kaip vertina istoriją, Ukrainą. Keletą kartų sakė, kad su Ukraina elgiasi visada labai pagarbiai, bet toje kalboje pagarbos praktiškai nebuvo nė ženklo. Iš tikrųjų, jo požiūris į šalių suverenitetą, tas kėlimas Rusijos teisių virš visų kitų šalių, tautų teisių buvo toks akivaizdus, kad turėtų atverti akis tiems, kurie dar turėjo kažkokių iliuzijų“, – antradienį LRT radijui teigė buvęs užsienio reikalų ministras.

L. Linkevičius pabrėžia, kad iki šiol Rusijai taikytos sankcijos nebuvo pakankamas žingsnis, siekiant sustabdyti šalies vykdomą agresyvią politiką.

„Pastangos buvo nepakankamos nuo pat 2008, 2014 metų, ir tą jau ne kartą sakėme. Atvirai kalbant, ir dabar jis, matyt, netiki, kad tos sankcijos bus kažkiek reikšmingos, ir todėl ėmėsi tokių žingsnių“, – teigė L. Linkevičius, kartu pridurdamas, kad nevertėtų tikėtis, jog situacija galėtų deeskaluotis.

Atvirai kalbant, ir dabar jis, matyt, netiki, kad tos sankcijos bus kažkiek reikšmingos, ir todėl ėmėsi tokių žingsnių.

„Manyti, kad visa tai yra viskas, tai irgi būtų klaida, nes daug tokių variantų yra ir toliau eskaluoti tą situaciją ir, tiesą sakant, tos teritorijos, kurios yra okupuotos, o netrukus bus aneksuotos, turbūt didelių įžvalgų dėl to nereikia turėti, kad šitą prognozuoti, tai irgi dar ne pabaiga“, – akcentavo L. Linkevičius.

L. Linkevičius pabrėžia, kad šiuo metu Vakarų valstybėms svarbu ne tik kalbėti, tačiau ir imtis konkrečių veiksmų.

„Dabar tikrai svarbu, kad vienybė pareiškimuose ir vertinimuose išsilietų į labai konkrečias, labai skausmingas sankcijas. Kad jos paveiktų iš tikrųjų ne tik aplinką, bet ir pakoreguotų politiką. Iš tikrųjų parama Ukrainai turi būti nepalyginamai didesnė ir turime imtis atitinkamai priemonių stiprinant savo saugumą, NATO rytinio flago saugumą. Jei bus dar svarstoma ir vėl kaip įprasta tos priemonės taps po tų stiprių pareiškimų pusinėmis, tai bus tik paskatinimas jam toliau eiti ir tvarkytis su pasauliu taip, kaip jis pats yra numatęs, o ne pagal tarptautinę teisę, kurią jis pamynęs jau seniai“, – akcentavo L. Linkevičius.

ELTA primena, kad V. Putinas pirmadienį įvedė Rusijos karius į du Maskvos remiamų sukilėlių valdomus Ukrainos regionus. JAV JT Saugumo Taryboje pasmerkė šį žingsnį kaip „pretekstą karui“.

Po ne vieną savaitę trukusio kariuomenės telkimo aplink Ukrainą V. Putinas pripažino Donecko ir Luhansko regionų nepriklausomybę, taip atverdamas kelią potencialiai invazinių pajėgų dislokavimui.

Dažnai piktai skambėjusiame 65 minučių kreipimesi V. Putinas niekino Ukrainą, vadindamas ją žlugusia valstybe ir Vakarų „marionete“, bei teigė, kad būtina „priimti ilgai atidėliotą sprendimą nedelsiant pripažinti abiejų regionų nepriklausomybę“.

GALERIJA

  • L. Linkevičius: V. Putino kalba turėtų atverti akis tiems, kurie dar turėjo kažkokių iliuzijų
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

put in ass

maskoliai,grikiai brangzzzz

By. Rka deėjęs

SUDO WERTEZ PIYSALYNE NEWYSPROCIAMS !!!! :-)))))))

tam[ai] --Gerai---isspjauk daikta panasu y pistoleta is

snukio ir nusivalyk lupas nuos spermos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS