Lazdijų rajone ilgametį merą A. Margelį įveikė „valstietė“ A. Miškinienė | Diena.lt

LAZDIJŲ RAJONE ILGAMETĮ MERĄ A. MARGELĮ ĮVEIKĖ „VALSTIETĖ“ A. MIŠKINIENĖ

Lazdijų rajono mero rinkimus laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Ausma Miškinienė – ji įveikė ilgametį savivaldybės vadovą Artūrą Margelį.

Suskaičiavus 26-ių apylinkių balsus iš 30-ies, A. Miškinienę palaikė 60,2 proc. balsavusiųjų, A. Margelį – 38,8 proc.

„Žmonėms reikėjo permainų, teisingumo ir aš manau, kad kartu su gyventojais įgyvendinsim pokyčius, kurie reikalingi“, – BNS sakė „valstiečių“ kandidatė.

Lazdijuose gimusi ir netoli esančiame Aštriosios Kirsnos kaime užaugusi A. Miškinienė sako, kad rajono problemos jai puikiai pažįstamos.

„Tai mano kraštas. Didžiausios problemos šiai dienai – nedarbas, nepotizmas, įdarbinimas ne pagal kompetencijas. Lengva nebus, bet tikiu, kad pavyks susitvarkyti“, – sakė A. Miškinienė.

Būsimoji merė pastaruoju metu ėjo žemės ūkio viceministrės pareigas, tapo premjero Sauliaus Skvernelio patikėtine prezidento rinkimų kampanijoje.

A. Margelis rajonui vadovavo tris kadencijas iš eilės – nuo 2007 metų, taip pat meru buvo ir 1997-2000 metais. Nuo 2002 iki 2007 metų A. Margelis ėjo vicemero pareigas.

A. Margelis sakė, kad pralaimėjimą galėjo lemti „valstiečių“ ir konservatorių susivienijimas prieš jį.

„Rinkėjai visada yra teisūs“, – LRT televizijai sakė mero pareigas praradęs politikas.

A.Margelis meru 2015 metais buvo išrinktas kaip Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas. Dėl įtarimų neskaidriais viešaisiais pirkimais jo narystė partijoje buvo sustabdyta, o pats A. Margelis į rinkimus nusprendė eiti su rinkimų komitetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jolanta

Jis nebuvo konservatorius, ji pažiūros toli gražu nuo jų. Labai džiaugiuosi, kad baigsis tironija kuri buvo visam rajone. Biblioteku direktorė šoko paskui Margelį, seniūnai ir kultūros direktorė... Suprantama, visi bijo prarasti darbo vietas. Tik nesupratau kodėl kunigai ir net Lazdijų dekanas taip nuoširdžiai per pamokslus dėkojo Margeliui ir seniūnams. Atvažiavau beveik visas bažnyčias ir visose situacija tokia pati tik Lazdijuose ir Meteliuose baisiausia.

Prieš Londoną

Londonas faktais kalbek 4-5 vietos(: . Jūsų kvailose galvelėse pripūsti žiniasklaidos vėjų.

Beauty

Koks baisus tas Margelis. Skubiai susitvarkyti antakius!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS