Liberalų sąjūdis pirmą kartą tiesiogiai rinks partijos pirmininką | Diena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDIS PIRMĄ KARTĄ TIESIOGIAI RINKS PARTIJOS PIRMININKĄ

Liberalų sąjūdis jau šį rudenį turės naują partijos vadovą.

Prasideda naujo pirmininko rinkimų procesas – kandidatų kėlimas, kuris truks pusantro mėnesio. Pretendentų būti kandidatais į partijos pirmininkus kandidatūros gali būti keliamos jau nuo dabar iki liepos 1 dienos.

„Šiuo metu liberalai gyvena kilimo laikotarpį. Kiekvieni rinkimai mums – tarsi testas, kurį galime arba įveikti, arba suklupti. Sėkmingai dalyvavome 2016 metų Seimo rinkimuose, nenuvylė ir savivaldos rinkimai, tikimės gerų rezultatų Europos Parlamento rinkimuose. Realizuojame duotus pažadus savo rinkėjams, tad dabar – pats tinkamiausias laikas partijai pradėti paieškas vedlio, kuris įpūstų naujų vėjų ir turėtų šviežių idėjų sėkmingai veiklai“, - artėjančius pirmininko rinkimus vertina dabartinis partijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

Tiesa, kovoti dėl partijos vadovo pozicijos galės tik partijos Tarybos nustatytus reikalavimus atitinkantys partijos nariai, o pretendentai kandidatais bus tvirtinami partijos Tarybos dar vasarą.

Pirmą kartą partijos istorijoje pirmininkas bus renkamas ne suvažiavime, o visuotiniu partijos narių elektroniniu balsavimu. Pasibaigus pirmajam balsavimo etapui balsų skaičiavimo komisija sudarys kandidatų į pirmininkus sąrašą, kuriame kandidatai bus išreitinguoti nuo gavusio daugiausiai balsų, iki – mažiausiai.

Jei pirmojo turo metu nė vienas iš kandidatų nesurenka reikiamos balsų daugumos, vyks pakartotinis balsavimas, kuris baigsis partijos suvažiavimo metu – rugsėjo 21 d. Antrajame ture balsavimas vyks dėl dviejų kandidatų, pirmajame ture surinkusių daugiausiai balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gedinga

Kompromisine sąžine šios partijos vadai jos augimą ir įtaką šalies raidai sumazgotino galutinai.Gentvilas vieno balso persvara vedlio postą yra gavęs, jo autoriteto - tik šliūžė. Galutinai pribaigė pasirinkimas Prezidentu rinkti Nausėdą. Nebebalsuosiu už šį korupkonglomeratą jau niekad. Aušra Maldeikienė buvo teisi. Parsidavėliškumo korifėjai. Žinoma, ne jie vieni. Visus Europos politikus Vokietijos kanclerė Angela Merkel ragina stabdyti parsidavinėjimą. Kaip marą. Kažin ar pavyks. Nes galia apsvaigino totaliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS