M. Sinkevičius nedalyvaus Seimo rinkimuose: socialdemokratų sąraše buvo trečias | Diena.lt

M. SINKEVIČIUS NEDALYVAUS SEIMO RINKIMUOSE: SOCIALDEMOKRATŲ SĄRAŠE BUVO TREČIAS

Jonavos meras ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius, rekomenduotas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Jonavos skyriaus tarybos, nekandidatuos į Seimą ir išsibraukia iš socialdemokratų rinkimų sąrašo, kuriame buvo įrašytas trečiuoju numeriu.

Tai Eltai patvirtino LSDP frakcijos Seime atstovė spaudai Irmina Frolova-Milašienė.

Kaip pažymima Eltos gautame LSDP Jonavos tarybos susirinkimo protokole, M. Sinkevičius pakvietė skyriaus narius išsakyti nuomonę dėl jo dalyvavimo rinkimuose į Seimą.

„B. Gailienė sakė, kad M. Sinkevičius iš tiesų išskirtinė asmenybė, tai politikas, kuris drąsiai inicijuoja pokyčius, ir tie pokyčiai įgauna pavidalą. Šiandien jis puikiai tvarkosi ne tik Jonavos rajone, bet ir siekdamas visos savivaldos interesų užtikrinimo. E. Andrejevas išreiškė nuomonę, kad Jonavai Seime puikiai atstovaus kitas skyriaus kandidatas – rajono vicemeras Eugenijus Sabutis (LSDP sąraše jis užima 64 vietą – ELTA). A. Meškauskas palaikė nedalyvavimą, jo nuomone, svarbu nuoseklumas, todėl praėjus vos metams po savivaldos rinkimų, būtų netikslinga apleisti mero poziciją“, – rašoma skyriaus tarybos susirinkimo protokole. Nutarta rekomenduoti M. Sinkevičiui nedalyvauti Seimo rinkimuose.

Savo ruožtu pats M. Sinkevičius išplatino laišką LSDP tarybai, kuriame pranešė, jog atsižvelgia į rekomendaciją ir rinkimuose nedalyvaus. Laiške politikas pabrėžė, kad LSDP partijos reitingavimo metu skirta 3-ioji vieta sąraše jam yra reikšmingas įvertinimas.

„Vertinu partijos bičiulių ir pirmininko parodytą pasitikėjimą, kandidatų sąrašas buvo sudarytas remiantis jų nuomone, todėl toks įvertinimas man asmeniškai daug reiškia. Ko gero, tai reiškia ir tai, kad savo veikla sukuriu pridėtinę vertę tam tikrose srityse, ir tai nelieka nepastebėta“, – rašoma M. Sinkevičiaus laiške.

„Vis dėlto turiu pripažinti, kad ir Jonavos mero, ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pozicijos man yra labai svarbios, manau, kad per pastaruosius metus stipriai pajudėjome į priekį savivaldai palankios teisėkūros prasme, tapome labiau matomi, aktyvūs ir nebesitenkiname tik stebėtojo pozicija. Kažkas tai net vadina proveržiu. Kad veržiamės į priekį – tiesa. Būtent dėl to manau, kad mano pasilikimas savivaldos kontekste bus kur kas prasmingesnis“, – pažymima laiške LSDP Jonavos skyriaus tarybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tokia

kenkeju veisle reikia naikint kap ir visus senuosius partinius sutrešėlius karta ir visiem laikam. Šalies ateityje tokiem neturi būti vietos. Jeigu tik norime gyvent kaip normali ir pažangi ES valstybė

Raimondas B

Taip. Pirmiausia užbaigti pradėtus darbus, tada nerti į kitus vandenis.

ruonis

Butu labai kad tas jaunuolis rodantis proverzi , visu pirma pradetu nuo saves - kartais pradetu plaukus plauti ir valytis batus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS